Amazon'dan İngiltere'ye 8 milyar sterlin yatırım geliyor

Amazon'dan İngiltere'ye 8 milyar sterlin yatırım geliyor
İngiltere Maliye Bakanı Rachel Reeves, Amazon Web Services'ın (AWS) ülkeye 8 milyar sterlinlik büyük bir yatırım yapacağını duyurdu. Bu haber, geçen hafta yapılan ve beş yıllık yatırım planının detaylarının ele alındığı görüşmelerin ardından geldi.

Yatırımın, İngiltere'de yaklaşık 14 bin kişilik yeni iş imkanı yaratması ve 2024-2028 döneminde ülke ekonomisine 14 milyar sterlinlik katkıda bulunması bekleniyor. Bakan Reeves, bu büyük yatırımın İngiltere'nin iş yapma ortamı açısından olumlu bir işaret olduğunu belirti ancak, ekonomik zorlukların çözümünün zaman alacağını da ekledi. Yılın ilk iki çeyreğindeki ekonomik büyümenin, 14 yıllık durgunluğu telafi etme kapasitesinin sınırlı olduğunu ifade eden Reeves, bu yatırımı ekonomik toparlanmanın başlangıcı olarak değerlendirdi.

AWS'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Tanuja Randery, önümüzdeki yılların İngiltere'nin dijital ve ekonomik geleceği açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Bu yatırımın, ülkenin teknoloji ve dijital altyapısının güçlenmesine önemli katkılarda bulunacağı belirtiliyor.