Avrupa'nın köklü ve G7'nin önemli ülkesi İtalya'dan yeni bir Suriye hamlesi geliyor

Avrupa'nın köklü ve G7'nin önemli ülkesi İtalya'dan yeni bir Suriye hamlesi geliyor
İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İtalya ile Suriye arasında 11 yıl sonra yeniden diplomatik ilişkilerin gelişmesi adına görüşmeler gerçekleşecek. İtalya Şam'a büyükelçi atayacağını duyurdu.

Avrupa'nın o ülkesinden 11 yıl sonra "IŞIK TUTAN" Suriye hamlesi
G7 ülkelerinden biri olan Akdeniz'in ve Avrupa'nın önemli ülkelerinden İtalya Şam'a büyükelçi atayacağını duyurdu.
İtalya Dışişleri Bakanı konuyla ilgili ülkesinin Suriye’ye “ışık tutma” amacıyla büyükelçi atayacağını ifade etti. Suriye ile olan diplomatik ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak isteyen İtalya, G7 ülkeleri arasında Suriye'ye yeşil ışık yakan ilk ülke oldu.

11 yıldır Şam ile diplomatik bir ilişkisi olmayan İtalya'da bu karar kamuoyunda Suriye'deki iç savaş ve mülteci krizleri sonrasında olumlu bir hamle olarak değer gördü.

itasur2.png

İtalya tam 11 yıl önce Suriye ile ilişkilerini ülkede yaşanan iç savaş dolayısıyle askıya almıştı. İtalya'nın 11 yıldır Suriye'ye yönelik sürdürdüğü bu protesto Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla sonlanmış oldu.

Suriye Devlet Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın İran ve Rusya'nın desteğiyle muhalif grupları yenilgiye uğratmasının ardından Suriye’nin büyük bir kısmını yeniden kontrol altına aldı. Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da Suriye ve Beşşar Esad ile alakalı olumlu söylemleriyle gündeme gelmişti.