Bangladeş'te öğrenci protestoları: Parlamento feshedilmezse sert eylemler başlayacak

Bangladeş'te öğrenci protestoları: Parlamento feshedilmezse sert eylemler başlayacak
Bangladeş'te öğrenciler, Başbakan Hasina'nın istifasının ardından parlamentonun derhal feshedilmesini talep ediyor. Süre dolmadan eylem yapılacak ve geçici hükümetin başkanlığı için Muhammad Yunus önerildi.

Bangladeş'te öğrenci liderleri, Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasının ardından parlamentonun derhal feshedilmesini talep ediyor. Öğrenci liderleri, Salı günü saat 15.00'e kadar parlamentonun feshedilmemesi durumunda sert eylemler gerçekleştireceklerini duyurdu.

HASİNA'NIN İSTİFASI DUYURULMUŞTU

fcgbfdgd.webp

Öğrenci hareketinin önde gelen isimlerinden Nahid Islam, öğrencileri "devrimci bir eylem" için hazır olmaya çağırdı. Ayrıca, Bangladeş ordusunun Genelkurmay Başkanı General Waker-Uz-Zaman'ın, bir geçici hükümetin kurulması ve seçimlerin yapılması konusunu görüşmek üzere öğrenci liderleriyle saat 13.00'te bir araya gelmesi bekleniyordu. General Zaman, Hasina'nın istifasını dün duyurmuştu. Toplantının gerçekleşip gerçekleşmediği ve öğrencilerin belirlediği sürenin bu görüşmeden sonra mı belirlendiği ise netlik kazanmadı.

BİNLERCE KİŞİ YARALANDI

Bangladeş'te Temmuz ortasında başlayan ve hükümet işlerinde kota talepleriyle genişleyen protestolar sonucunda yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı. Öğrenci liderleri, geçici hükümetin başkanlığı için Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammad Yunus'u istediklerini belirtti. Yunus'un sözcüsü, bu talebi kabul ettiğini açıkladı. Dhaka'da ise trafik hafifleyip okullar düşük katılımla açıldı.