Bangladeş'te ülkeden kaçan eski Başbakan Hasina'ya cinayet soruşturması

Bangladeş'te ülkeden kaçan eski Başbakan Hasina'ya cinayet soruşturması
Eski Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'ya, hükümet karşıtı protestolarda polis tarafından bir kişinin yaşamını yitirmesi üzerine cinayet soruşturması başlatıldı.

Bangladeş'teki hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle Hindistan'a kaçan eski Başbakan Şeyh Hasina Vecid, iki yeni cinayet davasında daha şüpheli olarak yer aldı.

Dhaka Tribune'ün bildirdiğine göre, Hasina, başkent Dakka'nın Uttara bölgesinde 2015 yılında kaybolan bir avukatın ve Kafrul bölgesinde öldürülen öğrenci Faizul İslam Rajon'un cinayetlerinde şüpheli olarak gösterildi.

Bugün açılan iki dava ile Hasina'nın şüpheli olduğu cinayet davalarının sayısı üçe yükseldi. Dün, protestolar sırasında ölen bir kişiyle ilgili açılan cinayet davasında da şüpheli olarak yer almıştı.

Ülkeden kaçan eski Bangladeş Başbakanı'na cinayet suçlaması

PROTESTOLARDAKİ ÖLÜMLER YARGIYA TAŞINACAK

Bangladeş'te geçici hükümetin hukuk, adalet ve parlamento işleri danışmanı Asif Nazrul, düzenlediği basın toplantısında 1 Temmuz ile 5 Ağustos arasındaki protestolar sırasında yaşanan ölümlerle ilgili davaların, ülkenin Uluslararası Suçlar Mahkemesi'nde (ITC) ele alınacağını duyurdu.

Nazrul, eski Başbakan Hasina da dahil "pozisyonları ne olursa olsun herkesin adaletle yüzleşeceğini" söyledi.