Bebeğe saldıran kartalı uyuttular: Mahallenin kabusu olmuştu!

Bebeğe saldıran kartalı uyuttular: Mahallenin kabusu olmuştu!
Norveç'te son bir haftada dört kişiye ve en son 20 aylık bir bebeğe saldırdığı öne sürülen kaya kartalı, cumartesi günü av koruma müdürü tarafından etkisiz hale getirildi.

Euronews’in haberine göre, kartalın saldırısına uğrayan annenin bebeği korumak için sopayla mücadele ettiği, komşusunun yardımıyla bebeğin kurtarıldığı belirtildi. Bebeğin yüzünde dikiş atılması gereken ciddi yaralar oluştu. Mağdurun babası, “Kartalın nereden geldiğini bilmiyoruz. Annesi, komşusunun yardımıyla dakikalarca kartalı kovmaya çalıştı” dedi.,

TİLKİ VE KOYUN AVLIYOR

Kaya kartalları, genellikle iki metreye kadar genişleyen kanat açıklıklarıyla biliniyor ve küçük memeliler, tilkiler ve koyunlarla besleniyorlar. Ancak bu kartalın davranışları, uzmanlar tarafından anormal olarak değerlendirildi.

BİR HAFTA İÇİNDE 4 KİŞİYE SALDIRDI

kartallar-kac-yil-yasar-a5789.webp

BirdLife Norge'dan kartal uzmanı Alv Ottar Folkestad, kartalın muhtemelen bir davranış bozukluğuna sahip olduğunu belirtti. Kaya kartalının son bir hafta içinde dört kişiye saldırmış olması bu görüşü destekliyor.

DİRENMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİLER

Olayın şiddeti, kuryelik yapan 31 yaşındaki Francis Ari Sture’nin yaşadığı korkuyu da gözler önüne serdi. Sture, geçtiğimiz Perşembe günü yürüyüş sırasında kartalın saldırısına uğradığını ve sırt çantasını kendini korumak için kullandığını ancak hastanelik olduğunu söyledi. Bayılması durumunda kartalın kendisini öldürebileceğini belirten Sture, uzun kollu gömlek ve güneş gözlüğünün olası ciddi yaralardan koruduğunu vurguladı.

DERİN YARALAR AÇTI

Cuma günü başka bir saldırıya uğrayan Mariann Myrvang ise NRK’ya yaşadıklarını anlattı: “Büyük bir şey omzuma indi. Dizlerimin üstüne düştüm ve kalkmakta zorlandım.” Eşinin ağaç dalıyla kendisini kurtardığını söyleyen Myrvang, kartalın vücudunda derin yaralar açtığını ve tetanoz aşısı yaptırdığını ekledi. Kaya kartalının öldürülmesi, bölgedeki halkın büyük bir rahatlama yaşamasına neden oldu.