Beyin cerrahı 13 yaşındaki kızına beyin ameliyatı yaptırdı!

Beyin cerrahı 13 yaşındaki kızına beyin ameliyatı yaptırdı!
Avusturya'nın Graz Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan skandal, ülkeyi sarsan bir olay olarak gündeme geldi.

Ocak ayında, ormanlık alanda kafasından ağır yaralanan 33 yaşındaki bir hasta, helikopterle hastaneye getirildi ancak hastanede yapılan beyin ameliyatı sırasında gerçekleşen olay, tıp etiği açısından kabul edilemez olarak nitelendirildi.

İddialara göre, ameliyatı gerçekleştiren ve ismi açıklanmayan beyin cerrahı, 13 yaşındaki kızını ameliyathaneye alarak, genç kıza hastanın kafatasında bir delik açtırdı. Ameliyat sorunsuz geçmiş olsa da, bu etik dışı uygulama Graz Savcılığı'nın nisan ayında isimsiz bir ihbar almasıyla ortaya çıktı.

b2.webp

Olayın duyulmasının ardından hastanın avukatı Peter Freiberger, müvekkilinin habersiz ve bilinçsiz bir şekilde deney malzemesi gibi kullanıldığını belirterek, "Bu durum tam anlamıyla onur kırıcı. Hiçbir bilgilendirme, açıklama ya da özür olmadan böyle bir şey yapılamaz," dedi. Freiberger, ameliyat ekibine dava açmayı ve mağdur için tazminat talep etmeyi planladıklarını açıkladı.

b3.webp

Mayıs ayında, olayla ilgili sorumlu beyin cerrahı ve ameliyatta yer alan bir diğer uzman doktor görevden alındı. Ameliyathanede bulunan diğer beş sağlık çalışanı hakkında ise soruşturma başlatıldı. Hastanın ise yaşananları medyadan öğrendiği ve polisin olay hakkında kendini bilgilendirmediği iddia ediliyor. Bu durum, tıp camiasında büyük yankı uyandırırken, olayın peşinin bırakılmayacağı vurgulanıyor.