Biden'ın veda konuşmasında duygusal anlar yaşandı

Biden'ın veda konuşmasında duygusal anlar yaşandı
Biden: Amerika, sana en iyisini verdim. Biden, duygusal veda konuşmasında tüm salonu mest etti.

Joe Biden'ın duygusal veda konuşması. Biden geçtiğimiz ay ABD Başkan adaylığından çekildiğini, yerine Kamala Harris'in başkan adayı olacağını duyurmuştu. Sağlık sorunlarından ötürü sıradaki başkanlık yarışında aday olmayacağını belirten Biden duygusal bir veda konuşması gerçekleştirdi.

Biden yaptığı konuşmada, "Birçoğunuz gibi ben de kalbimi ve ruhumu bu millete verdim" dedi, yaklaşık bir saat süren ve "Teşekkür ederim, Joe" diye gürültülü haykırışlarla noktalanan konuşmasının sonuna doğru.

Biden, kızı Ashley ve eşi Jill tarafından takdim edildikten sonra sahneye çıktı. Joe Biden'ın eşi Jill, başkanlık yarışından çekilme kararı aldığında Biden'ın "ruhunun derinliklerine indiğini" söyledi.

Kızı Ashley'e sarıldıktan sonra gözyaşlarını silen Biden, kürsüdeyken kalabalığın tezahüratları devam ettiği sırada gülümseyerek konuşmasında; kendisinden sonra Beyaz Saray'a geçmesini umduğu başkan yardımcısı Kamala Harris'ten övgüyle söz etti.

"Kamala'yı adayımız olarak seçtiğimde kariyerim boyunca verdiğim en iyi karardı," dedi. "O sert, deneyimli ve muazzam bir dürüstlüğe sahip." diye sözlerine devam eden Biden, dört hafta önceki Oval Ofis konuşmasının aksine, meşaleyi yeni bir nesle devretmekten doğrudan bahsetmedi ancak mesaj yeterince açıktı.

BIDEN'A SEVGİ SELİ

Başkan, sözlerini tamamladıktan sonra; Harris ve eşi Doug Emhoff, Joe Biden ve eşi Jill'e sarıldı ve Biden'a "Seni seviyorum" dedi ve ekledi; "Joe, tarihi liderliğin ve ülkemize yaptığın ömür boyu hizmet ve yapmaya devam ettiğin her şey için teşekkür ederim. Sana sonsuza dek minnettarız."

Joe Biden'a teşekkür faslında en yakın müttefiklerinden biri olan Delaware Senatörü Chris Coons da "Joe Biden'dan daha şefkatli bir adam tanımadım. Kendi kaybından ve kendi inancından ders çıkaran ve bu kadar çok insanın geleceği için bu kadar çok şey sunan bir adam tanımadım." dedi.

Hillary Clinton da akşamın erken saatlerinde sahneye çıktığında kalabalığa, Biden'ın "Beyaz Saray'a onur, nezaket ve yetkinliği geri getirdiğini" söyleyerek saygılarını sundu.

OBAMA VE BILL CLINTON DA KONUŞACAK

Yarın, Barack Obama da kongre kalabalığına hitap edecek. Çarşamba günü de Bill Clinton'ın sırası gelecek. Her ikisi de yeniden seçime katılmış ve kazanmış eski başkanlar olarak yeni başkanlık seçimine dair neler söyleyecekleri merak konusu.