Birbirinden çarpıcı filmlere imza atan alanının öncüsü David Lync asla emekli olmayacağını söyledi

Birbirinden çarpıcı filmlere imza atan alanının öncüsü David Lync asla emekli olmayacağını söyledi
David Lynch, amfizem teşhisine rağmen 'asla emekli olmayacağını' söyledi.

Ünlü yönetmen David Lync, kronik bir akciğer rahatsızlığından mustarip olduğunu açıklamasına rağmen hayranlarına emekli olmayı planlamadığı konusunda güvence verdi.

"Twin Peaks", "The Elephant Man" ve "Blue Velvet" gibi yapımlara imza atan 78 yaşındaki senarist ve yönetmen, İngiliz Film Enstitüsü'nün (BFI) dergisi Sight and Sound'a yaptığı açıklamada, kendisine amfizem teşhisi konduğunu söyledi.

Reuters'ın haberine göre dergiye konuşan ünlü dünyaca ünlü yönetmen "Uzun süredir sigara içmekten amfizem hastasıyım ve bu yüzden istesem de istemesem de evden çıkamıyorum ve şimdi Covid yüzünden, soğuk algınlığım olsa bile hastalanmam benim için çok kötü olur." dedi.

Yazının yayınlanmasının ardından Lynch, pazartesi günü sosyal medya hesabından hayranlarına film sektöründen ayrılmayı düşünmediği yönünde güvence verdi.

Takipçilerini “hanımlar ve beyler” diye çağıran yazar, şunları yazdı: “Evet, uzun yıllar sigara içmemden kaynaklanan amfizem hastasıyım. Sigara içmekten çok keyif aldığımı söylemeliyim, tütünü seviyorum, kokusunu, sigarayı yakmayı, içmeyi ama bu keyfin bir bedeli var ve benim için bu bedel amfizem. İki yıldan fazla bir süredir sigarayı bıraktım. Son zamanlarda birçok test yaptırdım ve iyi haber şu ki amfizem dışında mükemmel durumdayım. Mutlulukla doluyum ve asla emekli olmayacağım. Endişenizi gerçekten takdir ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olarak sınıflandırılan akciğer rahatsızlıklarından biri olan amfizem, akciğerlerdeki hava keseciklerinin hasar görmesi sonucu vücudun havadan oksijen alma yeteneğinin azalmasıyla oluşur.

Amerikan Akciğer Derneği'ne göre ABD'de 3 milyondan fazla insan bu rahatsızlıkla yaşıyor.