Böyle hırsızlık olayı ne görüldü ne duyuldu: Bakın nasıl yakalandı?

Böyle hırsızlık olayı ne görüldü ne duyuldu: Bakın nasıl yakalandı?
İtalya'nın başkenti Roma'da ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı.

Roma'nın "Prati" semtinde, 20 Ağustos'ta gerçekleşen hırsızlık girişimi, İtalyan basınına yansıdı ve "Entelektüel Hırsız" başlığıyla haberleştirildi.

Bir kişinin, hırsızlık amacıyla girdiği evde, ev sahibinin yatak odasında bir kitaba rastladı ve kitabı okumaya başladı.

71 yaşındaki ev sahibi, durumu fark edince güvenlik güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen polisler, hırsızı yakaladı. Kitabın Giovanni Nucci tarafından geçen yıl yazılan ve Homeros’un İlyada destanını ele alan "Gli Dei Alle Sei" adlı eser olduğu belirtildi.

Roma'da bir kişi hırsızlık yapmak için girdiği evde kitap okumaya daldı, yakalandı

"ORAYI PANSİYON SANIYORDUM"

38 yaşındaki hırsızın polisteki ifadesinde hırsızlık yaptığını reddederek, "Bir randevum vardı ve beklerken manzaraya bakmak için apartman terasına çıktım. Sonra aşağıdaki verandaya düştüm. Orayı pansiyon sanıyordum. Düşmenin şokundan kurtulmayı beklerken kitabı fark ettim ve beni çok etkiledi." dediği aktarıldı.

Hırsızın ifadesine rağmen, yakalandığında yanında taşıdığı çantadan bazı tasarım kıyafetlerin çıktığı ve bu kıyafetlerin başka bir yerden çalınmış olduğu belirtildi. Bu durum, hırsızlığın kanıtı olarak değerlendirildi.