Elon Musk'ın banka hesapları donduruldu!

Elon Musk'ın banka hesapları donduruldu!
Elon Musk’ın uydu internet şirketi Starlink’in Brezilya’daki banka hesapları, yüksek mahkeme kararıyla donduruldu. Musk, durumu yasa dışı olarak nitelendirirken, hesapların dondurulması sonucunda hizmetlerini ücretsiz sunmak zorunda kalacaklarını duyurdu.

Elon Musk’ın uydu internet şirketi Starlink, Brezilya'daki banka hesaplarının yüksek mahkeme kararıyla dondurulmasıyla büyük bir darbe aldı. Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin, Starlink'in yasal temsilcisini ataması için verdiği süre dolmuşken, banka hesaplarının dondurulması karara bağlandı.

YASAL TEMSİLCİ ATAMAMA NEDENİ BUYDU

gettyimages-2158237831-1.jpg

Elon Musk, durumu yasa dışı bir hamle olarak yorumladı, hesapların dondurulması sonucu Starlink’in Brezilya'daki hizmetlerini ücretsiz sunmak zorunda kalacağını açıkladı. Yargıç Alexandre de Moraes’i sert bir şekilde eleştiren Musk, Moraes'i "kötü bir diktatör" olarak nitelendirdi ve sosyal medya platformu X’in de yasal temsilci atamama nedeniyle hedef alındığını belirtti.

ULUSLARARASI TİCARETİ DE ETKİLEYECEK

indir.jpeg

Musk’ın Brezilya’daki faaliyetleri ve yargıç Moraes’in tavrı, bu ayın başında X’in bazı içerikleri kaldırmaması durumunda yasal temsilcilerini tutuklama tehdidinde bulunmasıyla daha da tartışmalı hale geldi. Yargıç Moraes’in, Bolsonaro yanlısı hesapların engellenmesini emrettiği dönemde bu kararın alınması, uluslararası ticaret ve yargı ilişkileri açısından büyük bir etki yarattı.