Erkek arkadaşı milli sporcuyu yakarak katletti!

Erkek arkadaşı milli sporcuyu yakarak katletti!
Eski erkek arkadaşı, Ugandalı Olimpiyat koşucusu Rebecca Cheptegei'i benzin dökerek ateşe verdi. Vücudunun yüzde 80'inde ciddi yanıklar oluşan Cheptegei, tedavi gördüğü hastanede tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Ugandalı Olimpiyat maraton koşucusu Rebecca Cheptegei, eski erkek arkadaşının dehşet verici saldırısı sonucunda hayatını kaybetti.

yeni-proje-2024-09-05t120044-852.png

33 yaşındaki atlet, pazar günü yaşadığı saldırıda vücudunun yüzde 80’inde oluşan yanıklar sonucu tedavi için kaldırıldığı Kenya’nın Eldoret kentindeki Moi Eğitim ve Sevk Hastanesi’nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

'KORKAKÇA VE VAHŞİ BİR SALDIRI SONUCU SPORCUMUZU KAYBETTİK'

46718c70-69d2-11ef-8169-4d00bde109fe-png.webp

Hastanenin müdür vekili Dr. Owen Menach, Cheptegei’nin tüm organlarının iflas ettiğini ve dün gece geç saatlerde yaşamını yitirdiğini doğruladı. Uganda Olimpiyat Komitesi Başkanı Donald Rukare ise sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Olimpiyat sporcumuz Rebecca Cheptegei’nin eski erkek arkadaşı tarafından gerçekleştirilen vahşi bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesini derin bir üzüntüyle öğrendik. Bu korkakça ve anlamsız eylem, büyük bir sporcunun kaybına neden oldu,” dedi ve Cheptegei’nin mirasının sonsuza kadar yaşayacağını vurguladı.

PARİS OLİMPİYATLARINDAN BİRKAÇ HAFTA ÖNCE DÖNMÜŞTÜ

Cheptegei’nin eski erkek arkadaşı Dickson Ndiema, Trans Nzoia İlçesi’ndeki evlerinde bir tartışma sırasında benzinle Cheptegei’yi ateşe verdi. Olay yerinde yanmış bir telefon, çanta ve benzin bidonu bulundu. Olay, Cheptegei’nin Paris Olimpiyatları’nda 44. sırada yer almasından sadece haftalar sonra meydana geldi.

Rebecca Cheptegei’nin babası Joseph Cheptegei, kızıyla yaşanan tartışmanın ardından bu trajedinin gerçekleştiğini belirtti. Kenya polisinin hızlı bir şekilde harekete geçerek failin adalete teslim edilmesi çağrısında bulunduğu olay, spor dünyasında derin bir üzüntü yarattı.