Eski ABD Subayından kritik uyarı: Çernobil’den daha kötüsüne hazırlanın

Eski ABD Subayından kritik uyarı: Çernobil’den daha kötüsüne hazırlanın
Eski ABD subayı Stanislav Krapivnik, Ukrayna’nın Kursk Nükleer Santrali’ne gerçekleştireceği bir saldırının Avrupa'da Çernobil benzeri bir nükleer felakete neden olabileceğine ilişkin uyardı.

Emekli ABD subayı Stanislav Krapivnik, Rusya’nın Kursk bölgesinde Ukrayna güçlerinin ilerlemesine ilişkin çarpıcı bir uyarıda bulundu. Krapivnik, Ukrayna'nın Kursk Nükleer Santrali'ne saldırması durumunda Avrupa'nın büyük bölümünü etkileyecek ciddi bir nükleer felaket yaşanabileceğini kaydetti.

Krapivnik, Russia Today’e verdiği röportajda, Kursk Nükleer Santrali'ne yapılacak bir saldırının nükleer bir erimeye neden olabileceğini ve Avrupa’nın çok büyük bir kısmını etkileyebilecek radyoaktif serpintilere yol açabileceğini iletti.

nukleer.png

FUKUŞİMA VE ÇERNOBİL GİBİ OLABİLİR

Soğutma sistemlerinin hedef alınması durumunda Fukuşima ve Çernobil felaketlerine benzer bir durumun yaşanabileceğine dikkat çeken Krapivnik, rüzgarların kuzeybatıdan esmesiyle Polonya, Almanya, Danimarka ve İskandinav ülkelerine kadar geniş bir alana radyoaktif serpinti yayılabileceği konusunda uyardı.

nukleer2.png

"RUSYA'YA ABD ORDUSU HAKKINDA BİLGİ VERİYOR"

ABD merkezli The Daily Beast yazarı Julia Davis, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Krapivnik'in açıklamalarına yer verirken Krapivnik'in Rusya’yı Batı'ya karşı önleyici bir nükleer saldırı düzenlemeye ya da ABD’ye nükleer bir ültimatom vermeye çağırdığını da ifade etti.

Krapivnik, Amerikalıları "hayvanlar" ve "en aşağılık insanlar" olarak değerlendirerek Rusya’nın nükleer stratejik stratejilerini savundu. Bir başka paylaşımında ise, “Stanislav Krapivnik'in ABD Silahlı Kuvvetleri'ne sızdığı ve sonraları Rusya’ya dönerek ABD ordusunun iç işleyişi hakkında düzenli olarak bilgiler ve görüşler sunduğu görünmektedir.” ifadelerini kullandı.