FBI, Trump'a ikinci suikast girişimini doğruladı: Soruşturma başlatıldı

FBI, Trump'a ikinci suikast girişimini doğruladı: Soruşturma başlatıldı
FBI yetkilileri Donald Trump'a silahlı saldırı girişimini doğruladı. Polis, gizli servis ve yerel şerif departmanı bölgeye giriş-çıkışların durdurulduğunu açıkladı.

Şimdiki Cumhuriyetçi başkan adayı ve ABD eski başkanı Donald Trump'ın Florida'da bulunduğu golf sahasının yakınlarında silah sesleri duyulması üzerine yetkililer alarma geçti. İlk belirlemelere göre ateş eden şüpheli Trump'ın West Palm Beach golf sahasının bitişiğindeki ağaçların içinde konumlanmış ve bir AK-47 tüfeği taşıyordu.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

d0dea290-73ae-11ef-b282-4535eb84fe4b-jpg.webp

ABD iç istihbarat teşkilatı Federal Soruştıurma Bürosu olayın bir suikast girişimi olduğunu doğruladı.
Şüpheli, Gizli Servis ajanı tarafından saldırıya uğradıktan sonra bir arabayla kaçtı. CBS, Martin County'de aynı plakaya sahip bir aracın durdurulduğunu ve bir kişinin gözaltına alındığını, ancak bu kişinin suikastçı olup olmadığının belirsiz olduğunu bildirdi.

KURŞUN GEÇİRMEZ CAMIN ARDINDAN KONUŞACAK

3a227a80-73f3-11ef-b282-4535eb84fe4b-jpg.webp

Trump'ın kampanya ekibi, eski başkanın güvende olduğunu ve iyi olduğunu duyurdu. Demokrat başkan adayı Kamala Harris, Trump'ın güvende olduğuna sevindiğini belirterek Amerika'da şiddetin yeri olmadığını söyledi. Trump, Temmuz’daki suikast girişiminden sonra güvenlik önlemlerini artırarak artık kurşun geçirmez camlı bir bölmeden konuşuyor.