Filistin'den "İsrail'e yaptırım uygulansın" talebi geldi

Filistin'den "İsrail'e yaptırım uygulansın" talebi geldi
Filistin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansour Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne İsrail'e yönelik yaptırım uygulanması yönünde bir talepte bulundu.

Mansour, İsrail'in ardı arkası kesilmeyen saldırılarına vurgu yaparak, İsrail'in umursamaz bir tavır takındığını kastederek, "Açık konuşalım. İsrail kararları reddediyor, hatta tartışmalarınızı bile dinlemiyor." dedi ve İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan'ı işaret ederek "Siz konuşurken İsrail'in temsilcisi telefonuyla oynamayı tercih ediyor." diye ekledi.

Mansour, "Gazze'de yapılanların esirlerle ilgisi yok. İsrail onları ne kadar az önemsediğini gösterdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun başka öncelikleri var, uyanın. Sizler onlara durmaları yönünde çağrıda bulunurken İsrail'in binlerce sivili öldürülmeyi, dayattığı kıtlığı ve işkenceye son vereceğini hayal etmeyi bırakın." ifadelerini kullanarak ekledi; İsrail, yaptıklarından ne zaman sorumlu tutulacak? Savaş suçundan sorumlu olan İsrail'e yaptırım uygulama zamanı geldi. Kararlarınızı ve uluslararası hukuku ne zaman uygulayacaksınız? Bu suçlulara yaptırım uygulanması gerekiyor."