Haniye'nin oğlundan Haniye suikastı ile ilgili yeni iddia

Haniye'nin oğlundan Haniye suikastı ile ilgili yeni iddia
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastında kullanıldığı ileri sürülen güdümlü füzenin cep telefonu sinyallerinin izlenmesi sonucunda yönlendirildiği öne sürüldü.

İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucunda öldürülen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin ölümüne ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Haniye’nin oğlu Abdülselam Haniye, babasının uğradığı suikastla ilgili yeni bilgiler verdi. Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya kanalında açıklamalar yapan Abdülselam, babasının cep telefonu sinyalleri aracılığıyla yönlendirilen güdümlü bir füze ile öldürüldüğünü iddia etti.

“Ölümüne sebep olan, gece odasında başının yakınına yerleştirdiği cep telefonunun sinyallerini takip eden güdümlü bir füzeydi ve doğrudan vuruldu" ifadelerini kaydeden Abdülselam, daha önce bazı medya organlarında yer alan, odasına bomba yerleştirildiğine dair iddiaları yalanladı.

Abdülselam, “Odasından birkaç metre ötedeki bir odada korumaları ve diğer danışmanlar vardı. Patlayıcı olsaydı her yer havaya uçardı..." ifadelerini kullanarak “Babam resmi bir törene katılıyordu ve cep telefonunu taşıyordu, dolayısıyla operasyon çok karmaşık değildi.” dedi. Babasının o gün telefonunu sürekli olarak kullandığını ileten Abdülselam, “Şehit edildiği gece saat 22:15'te bile telefonunu kullanmıştı...” dedi.

hamas2.png

NE OLMUŞTU?

Hamas Siyasi Büro Şefi İbrahim Haniye ve koruması 31 Temmuz günü İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreninden kısa bir süre sonra uğradığı bir suikast sonucunda öldürülmüştü. Devrim Muhafızları Ordusu, suikasta ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, binanın dışından "yaklaşık yedi kilogram patlayıcı taşıyan kısa menzilli bir top mermisi" atıldığını ileri sürmüştü.