Hastanede büyük skandal: Ameliyatta yanlış organı alınınca hayatını kaybetti!

Hastanede büyük skandal: Ameliyatta yanlış organı alınınca hayatını kaybetti!
Ameliyat sırasında dalak yerine yanlışlıkla karaciğeri alınan bir hasta hayatını kaybetti.

The Guardian gazetesinin haberine göre, ağustos ayında yaşamını yitiren William Bryan'ın ailesi adına avukat bir açıklama yaptı.

Avukat, Alabama'da ikamet eden William Bryan ve eşi Beverly'nin, Florida'daki kiralık evlerine gittikleri sırada, 70 yaşındaki Bryan'ın vücudunun sol tarafında ağrı hissettiğini ve bu nedenle hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Doktorların, Bryan'ın dalağındaki bir sorundan dolayı ameliyat edilmesi gerektiğini söylediklerini aktaran avukat, ailenin başlangıçta bu fikre sıcak bakmadığını ancak daha sonra hastanedeki doktorların çabalarıyla ikna olduklarını ifade etti.

Avukat, doktor Thomas Shaknovsky'nin "kapalı dalak ameliyatı" olarak adlandırılan "laparoskopik splenektomi" yöntemiyle 21 Ağustos'ta ameliyatı yaptığı ancak operasyon sırasında William'ın dalağı yerine karaciğerini aldığını öne sürdü.

DALAK YERİNE KARACİĞER ALDI

Ameliyatta yanlış organı alınınca öldü - CGTN Türk

Shaknovsky'nin, ameliyat sırasında aldığı organın dalak olduğunu iddia ettiğini ileri süren avukat, hastanın ölümünden sonra söz konusu organın aslında karaciğer olduğunun ortaya çıktığını savundu.

Avukat, Shaknovsky'nin 2023'teki bir ameliyatta da başka bir hastanın böbrek üstü bezinden parça almak yerine pankreasından parça aldığını öne sürerek, bu konudaki davanın "gizlice" çözüldüğünü söyledi.

Bryan ailesinin avukatı, doktorun görevine son verilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Hastaneden yapılan açıklamada ise iddialar hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.