'Heil Hitler' sloganlı protesto: İsrailli sporculara özel güvenlik

'Heil Hitler' sloganlı protesto: İsrailli sporculara özel güvenlik
Paris 2024 Olimpiyatları'nda, İsrail milli marşı sırasında “Heil Hitler” sloganları atan protestocular Filistin bayrağı açtı. Fransız polisi, İsrailli sporculara yönelik ölüm tehditleriyle ilgili soruşturma başlattı.

2024 Paris Olimpiyatları'nda, Paraguay ile İsrail arasında oynanan futbol maçında İsrail milli marşı çalınırken, bazı taraftarlar tarafından İsrail’i protesto etmek amacıyla “Heil Hitler” sloganları atıldı. Maç sırasında Filistin bayrağı açan ve “Soykırım Olimpiyatları” yazılı pankart taşıyan protestocular, Nazi selamı vererek dikkat çekti. Bu protesto sırasında, güvenlik görevlileri tarafından salon dışına çıkarıldılar.

İSRAİL-FİLİSTİN GERİLİMİ DE TIRMANMIŞTI

whatsapp-image-2024-07-30-at-11-34-15-1.jpeg

Geçtiğimiz Çarşamba günü, İsrail milli takımının Mali ile oynadığı karşılaşmada da benzer bir protesto gerçekleştirildi; taraftarlar Filistin milli marşını okudu. İsrail Milli Takımı'nın başantrenörü Guy Luzon, takımına ve İsrail’e yönelik protestoların, oyuncuların performansını artırmak için bir motivasyon kaynağı olacağını belirtti.

FRANSIZ POLİSİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

whatsapp-image-2024-07-30-at-11-34-15-2.webp

Fransız polisi, Olimpiyat Oyunları sırasında üç İsrailli sporcuya yönelik ölüm tehditleriyle ilgili bir soruşturma başlattı. Yetkililer, Paris'teki İsrailli sporcuların güvenliğini sağlamak için elit taktik birimler tarafından korunduğunu ve 24 saat güvenlik altında olduklarını açıkladı.