Hizbullah İsrail'e saldırdı - Son dakika

Hizbullah İsrail'e saldırdı - Son dakika
İsrail’in, Hizbullah’ın üst düzey bir komutanını öldürmesinin ardından Hizbullah, İsrail’e hava saldırısı başlattı.

Lübnan'da bulunan Hizbullah, İsrail'in kuzeyine drone ve roketlerle hava saldırısı düzenledi. Geçtiğimiz hafta İsrail’in öldürdüğü Fuad Şükr isimli üst düzey Hizbullah komutanı için mislleme amacı taşıyan bu saldırılar, beklenen geniş çaplı misillemenin henüz gerçekleşmediğini ortaya koydu.

Hizbullah, birçok saldırı dronu kullanarak İsrail'de Acre yakınlarındaki iki askeri tesisi hedef aldığını ve daha sonra, başka bir noktada bir askeri araca saldırdığını açıkladı. Reuters’a göre, İsrail askeri yetkilileri, Lübnan’dan gelen birkaç dronun belirlendiğini ve bunlardan birinin etkisiz hale getirildi.

YARALILAR VAR


Hizbullah tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından, İsrail Savunma Kuvvetleri bir açıklama gerçekleştirdi. İsrail, saldırıyı doğrularken birkaç kişinin yaralandığını duyurdu.
İsrail Savunma Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada,"Çok sayıda düşman İHA Lübnan'dan İsrail'e geçti. Olay sırasında birkaç sivil yaralandı. İHA'lardan birinin önü kesildi." denildi.

Lübnan'ın güneyinde bulunan Mayfadun'a İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin yaralandığı bildirilmişti.