Hizbullah'tan Golan Tepeleri'ne büyük saldırı: 50'den fazla roket fırlatıldı!

Hizbullah'tan Golan Tepeleri'ne büyük saldırı: 50'den fazla roket fırlatıldı!
İran destekli Hizbullah, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne 50'den fazla roket fırlatarak bölgedeki gerilimi artırdı. Saldırı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ateşkes müzakereleri yürüttüğü bir dönemde gerçekleşti.

Lübnan Hizbullah'ı, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne Çarşamba günü 50'den fazla roket attı. Saldırı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in İsrail ve Hamas arasında bir ateşkes sağlamak için Mısır ve Katar'la yürüttüğü yoğun diplomasi sürecinin hemen ardından gerçekleşti. Hizbullah, bu eylemi, İsrail'in önceki gün güney Lübnan'a düzenlediği saldırıya misilleme olarak açıkladı.

ATEŞKES SÜRECİNDE BELİRSİZLİK

Geçtiğimiz haftalarda Hamas ve Hizbullah'ın liderlerinin öldürülmesiyle bölgedeki savaş endişeleri tırmanırken, İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlama çabaları yoğunlaştı. Blinken’in Mısır ve Katar'la gerçekleştirdiği görüşmeler, Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi için umut verse de, anlaşmazlıklar devam ediyor. Mısırlı yetkililer, Hamas'ın İsrail'in Gazze'den çekilmesine dair yeterli garantiler sağlamadığını belirtiyor ve bu durum ateşkes sürecine dair belirsizlikleri artırıyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ ZORA GİRDİ

Hizbullah'ın saldırısı, Orta Doğu'daki gerilimi daha da tırmandırırken, uluslararası toplumu bölgede kalıcı bir barış çözümü sağlama konusunda zor bir sınavla karşı karşıya bırakıyor.