Hollywood'dan Biden'a Destek Yok

Hollywood'dan Biden'a Destek Yok
Hollywood’dan Biden’a destek azalıyor. Hollywood’un önemli isimleri ABD Başkanı ve yakın gelecekte seçime girecek olan başkan adayı Joe Biden’a olan desteğinde geri adım atıyor.

Demokrat parti için her zaman para kaynağı olan Hollwood Joe Biden’ın adaylığı konusunda tedirginlik yaşıyor. Joe Biden’ın perşembe günü düzenlediği basın toplantısında kendi partisinden gelen tepkilere rağmen başkan adaylığından geri çekilmeyeceğini vurgulaması tedirginliği had safhaya çıkardı.

ABD'nin en liberal kesimlerinden birinde, Biden'ın yaşıyla ilgili endişeler, bazı bağışçıların ona sırt çevirmesine, hatta birçoğunun desteğini geri çekmesine ve onun yerine başka birinin getirilmesi çağrısında bulunmasına yol açtı.

GEORGE CLOONEY’DEN BIDEN’A DESTEK YOK

2.jpg

Demokratların önde gelen bağış toplayıcılarından George Clooney de Joe Biden’a desteğini çeken isimlerden. Ünlğü aktör Biden'ın partiden çekilmesi çağrısında bulunan bir yazı yazmıştı. Clooney gibi sektörde önemli yeri olan roman yazarı ve senarist Ayelet Waldman da protesto amacıyla oy pusulasının her yerindeki liberal adaylara bağış yapmayı bırakmıştı.

Waldman BBC’ye yaptığı konuşmada, "Her zaman bağış yaptım. Her zaman karşılayabileceğimden fazlasını bağışladım ancak bu, bağış yapmayı bırakmaya karar verdiğim ilk sefer.” dedi.

Oyuncu, film yapımcısı ve tanınmış bir liberal olan Reiner, X hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi. "Arkadaşım George Clooney çoğumuzun söylediği şeyi açıkça ifade etti. Demokrasi varoluşsal bir tehdit ile karşı karşıya. Karşı koyacak daha genç birine ihtiyacımız var. Joe Biden kenara çekilmeli."