İngiliz timsah uzmanı köpeklere cinsel istismardan hapse atıldı

İngiliz timsah uzmanı köpeklere cinsel istismardan hapse atıldı
Bir zamanların saygın ve itibarlı zooloğu Adam Britton, "Çocukken hayvanlara karşı sadisttim ama bunu bastırmıştım. Son birkaç yıldır tekrar serbest bıraktım ve artık durduramıyorum!" dedi.

Avustralya'da, onlarca köpeğe cinsel istismarda bulunduğunu itiraf eden ünlü bir İngiliz timsah uzmanı, 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu olay, ülkeyi dehşete düşürdü.

BBC ve National Geographic yapımlarında çalışan önde gelen zoolog Adam Britton, hayvanlarla cinsel ilişki ve hayvanlara zulümle ilgili 56 suçlamayı kabul etti.

Ayrıca çocuk istismarı materyallerine erişim sağladığına dair dört suçlamayı da kabul etti.

ÖNCE İŞKENCE SONRA TECAVÜZ

Kuzey Toprakları (NT) Yüksek Mahkemesi, 53 yaşındaki adamın hayvanlara neredeyse hepsi ölene kadar işkence ettiğini ve daha sonra videoları takma adlarla internette paylaştığını açıkladı.

Britton, kırsal Darwin mülkünde yapılan bir aramanın ardından Nisan 2022'de tutuklandı ve dizüstü bilgisayarında da çocuk istismarı materyalleri ortaya çıktı.

Duruşmayı yürüten Yargıç Grant, Britton'ın hayvanlara işkence etmekten aldığı "açıkça zevkin" apaçık ortada olduğunu söyledi. Grant duruşma esnasında sanığa, "Sizin sapkınlığınız, sıradan bir insan anlayışının tamamen dışındadır" dedi.

ÖZÜR DİLEDİ

Britton'ın avukatı, müvekkilinin yoğun ve alışılmadık cinsel isteklere yol açan nadir bir rahatsızlığı olduğunu ileri sürdü. Sanık ve sapık Britton'ın mahkemede "aşağılayıcı suçlarından" dolayı özür dilediği mektubu okundu.

Açıklamada, "Masum hayvanlara ve dolayısıyla aileme, arkadaşlarıma ve toplum üyelerine verdiğim acı ve travmadan dolayı derin bir pişmanlık duyuyorum" denildi.

Ailesinin bu durumdan haberi veya herhangi bir ilgisi olmadığını belirten genç, "Uzun vadeli tedavi göreceğim ve... Kurtuluşa giden bir yol bulacağım" diye yazdı.

İSTİSMARIN BOYUTU VE SÜRESİ KAN DONDURDU

Batı Yorkshire'da doğan Britton, 20 yıldan fazla bir süre önce timsahlarla çalışmak için Avustralya'ya taşınmadan önce İngiltere'de büyüdü.

Zooloji alanında doktora yapmış olan bu kişi, uzmanlığıyla dünya çapında ün kazanmıştı. Hatta deneyimli sunucu, Life in Cold Blood belgesel dizisinin bir kısmını kendi mülkünde çekerken Sir David Attenborough'a ev sahipliği bile yapmıştı.

Yerel halk medyaya, onun sessiz ama tutkulu bir hayvan savunucusu gibi göründüğünü söyledi ancak mahkeme belgelerine göre, onlara karşı "sadist bir cinsel ilgi" besliyordu. Gizli çevrimiçi sohbet odalarında "benzer düşünen" kişilerle yapılan görüşmeler, Britton'ın 13 yaşında atlara nasıl tacizde bulunmaya başladığını ayrıntılarıyla anlatıyor.

Britton, "Çocukken hayvanlara karşı sadisttim ama bunu bastırmıştım. Son birkaç yıldır tekrar serbest bıraktım ve artık durduramıyorum. Ben sadece diğer köpeklere kötü davranıyorum... Onlarla duygusal bir bağım yok, onlar sadece oyuncak ve geldikleri yerde çok daha fazlası var." dedi.

BBC'nin gördüğü mahkeme belgelerine göre, en az 42 köpeğe işkence etti ve 39'unu öldürdü. Dosyalar yalnızca tutuklanmasından önceki 18 ay boyunca işlediği suçları ayrıntılı olarak anlatıyor, ancak yine de 90 sayfadan fazla tutuyor.

TUTUKLANMA SÜRECİ

Birkaç hafta içinde, Nisan 2022'de polis Britton'ın mülküne baskın düzenledi ve o zamandan beri gözaltında tutulan Britton'ı tutukladı.

Kayıt cihazları, hayvan kalıntıları ve bir dizüstü bilgisayara el koyan ekipler, ayrıca çocuk istismarı içeren 15 dosyaya ulaştı.

Hayvan hakları savunucuları, bu olayın hayvanlara karşı zulüm konusunda daha ağır cezalara ihtiyaç olduğunu gösterdiğini söylüyor.

Mahkeme dışında konuşan, duruşma için ülkenin dört bir yanından gelen çok sayıda kişi, verilen cezadan dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade ettiler ancak bunun, Britton'ın istismar ettiği evcil hayvanların sahiplerine bir nebze olsun teselli verdiğini söylediler.

Aktivistlerden biri, zoologa doğrudan hitap ederek Britton'a "Tam da olması gereken yerde, yani hapiste" dedi.

"Bir zamanlar saygı duyulan ve itibar gören biriyken, artık bilim camiasının yüz karasısınız," dedi Natalie Carey. "Bir daha kimse size hayranlıkla bakmayacak."