İngiltere'de yaşanan yoğun ve yıkıcı protestolar diğer ülkelerde endişe yaratmaya devam ediyor

İngiltere'de yaşanan yoğun ve yıkıcı protestolar diğer ülkelerde endişe yaratmaya devam ediyor
Nijerya, Avustralya ve diğer bazı ülkeler, isyanlar sırasında İngiltere'ye seyahat konusunda uyarıda bulundu.

İngiltere'nin birçok şehrinde göçmen karşıtı eylemlerin yaşanmasının ardından Nijerya, Avustralya, Endonezya ve diğer bazı ülkeler vatandaşlarını İngiltere'ye seyahat konusunda uyardı.

İngiltere'nin yıllardır gördüğü en kötü toplumsal huzursuzluk, geçen hafta İngiltere'nin kuzeybatısındaki Stockport'ta üç küçük kızın bıçaklanarak öldürülmesiyle tetiklendi.

O zamandan beri, Müslüman karşıtı ve göçmen karşıtı aşırılıkçılar; saldırganın bir göçmen olduğu yönündeki yanlış iddialar da dahil olmak üzere, cinayetler hakkında yayılan bir yanlış bilgi dalgasıyla harekete geçti.

Hafta sonu iki kente sığınmacıların kaldığı otellere saldıran isyancılar birkaç kentte de polisle çatışmaya girdi, yüzlerce kişi tutuklandı.

Müslüman çoğunluklu bir grup ülke de dahil olmak üzere bir dizi ülke uyarılarda bulundu.

NİJERYA UYARDI!

Nijerya Dışişleri Bakanlığı, Pazartesi günü İngiltere'yi ziyaret etmeyi planlayan vatandaşlarını uyaran bir seyahat uyarısı yayınladı ve "Son haftalarda İngiltere'nin bazı bölgelerinde aşırı sağ ve diğer parlamento dışı grupların gösterilerinin büyük ve bazı durumlarda kontrolsüz olduğunu ve şiddet ve düzensizlik riskinin arttığını" söyledi.

Uyarıda, Nijeryalı vatandaşların dikkatli olmaları, kalabalık alanlardan, büyük toplantılardan, siyasi yürüyüş ve mitinglerden uzak durmaları tavsiye edildi.

KENYA DA UYARDI!

Kenya Dışişleri Bakanı Korir Sing'Oei, Pazar günü sosyal medya platformu X'te "İngiltere'de derinden endişe verici bir durum. Kenyalıların dikkatli olmaları isteniyor." ifadelerine yer verdi.