İngiltere'den Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne tepki: Derin endişe içindeyiz

İngiltere'den Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne tepki: Derin endişe içindeyiz
İngiltere, 6 Eylül tarihinde işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili derin endişe duyduğunu açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Eygi'nin ölümünün, Batı Şeria'da son dönemde yaşanan ve giderek artan ölümcül şiddet olaylarının bir devamı olarak değerlendirildiği belirtildi.

e2.webp

Bakanlık sözcüsü, "Ezgi Eygi'nin ölümü bizi derinden endişelendirdi. Bu trajik olay, Batı Şeria'daki şiddet olaylarının ne kadar tırmandığını bir kez daha gözler önüne seriyor," dedi. Ayrıca, sivillerin korunmasının uluslararası hukuk gereği bir zorunluluk olduğunu vurgulayan sözcü, İsrail'e uluslararası hukuka tam anlamıyla uyması çağrısında bulunduklarını ifade etti.

Olayın detaylarına göre, İsrail askerleri Batı Şeria'da barışçıl bir gösteriye katılan Eygi'nin üzerine ateş açtı. ABD vatandaşı olan Eygi, başından ağır şekilde vurulduktan sonra hastaneye kaldırıldı ancak, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl yöntemlerle mücadele eden Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi. Bu hareket, 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek ölen ABD vatandaşı Rachel Corrie ile de tanınıyor.