İran Dışişleri Bakanı: "Haniye suikastına doğru zamanda karşılık verilecek"

İran Dışişleri Bakanı: "Haniye suikastına doğru zamanda karşılık verilecek"
İsrail'in İran'a yönelik askeri ve siyasi adımları sürerken İran'dan gelecek yeni hamleler konuşulmaya devam ediyor. Konuya ilişkin açıklama yapan İranlı Dışişleri Bakan vekili Ali Bakiri, Haniye suikastına karşılığın doğru zamanda verileceğini söyledi.

Hamas Siyasi Büro Şefi Haneyi'nin Tahran'da uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesi sonrasında Ortadoğuda gerilim tırmanıyor. İslami İşbirliği Teşkilatı'nın (IOC) Suudi Arabistan'daki toplantısında Hamas liderinin suikastı gündem olurken İran Dışişleri Bakan vekilinden çarpıcı açıklamalar geldi.

İşbirliği Teşkilatı'nın(IOC) İranlı ve Filistinli yetkililerin isteği üzerine toplandığı öğrenilirken toplantı Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde gerçekleşti.
Bölgede yaşanan sıcak gelişmeler toplantının ana gündem maddesini oluşturdu. En önemli gündem maddesi ise İsrail'in İran'a yönelik siyasi hamleleri karşısında atılacak yeni adımlar oldu.

ismail-haniye.webp

İran'ın Dışişleri Bakan vekili Ali Bakıri, IOC üyelerinin İran’ın suikasta vereceği tepkiyi destekleyeceklerini umduklarını söylerken, ABD'den çatışmayı tırmandıracak adımların atılmasını engelleyecek bir çağrı bekledikleri yönünde bir açıklama gelmişti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, IOC tarafından yayımlanan bildiride de “meşum saldırıdan tamamen İsrail’i sorumlu tuttukları” belirtildi ve suikast İran’ın egemenliğinin “ciddi bir ihlali” olarak tanımlandı. Ancak bildiride İran’ın olası bir askeri hamlesine destek verilmedi.