İran 'intikam bayrağı' çekti

İran 'intikam bayrağı' çekti
Kum’daki Cemkeran Camisi'nin kubbesine, Kirman’daki terör saldırısının ardından "intikam bayrağı" asıldı. İran'ın dini lideri Hamaney, eylemin intikamını alacaklarını belirtti ve İsmail Haniye'nin cenazesinin Katar'a nakledileceğini duyurdu.

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Kum’daki Cemkeran Camisi'nin kubbesine "intikam bayrağı" asıldı. Bu bayrak, Kirman’daki terör saldırısında birçok İranlının ölmesinin ardından çekilmiş olup, üzerinde "Hüseyin’in intikamı" yazıyor. Daha önce, Kasım Süleymani’nin ölüm yıl dönümünde caminin kubbesine siyah bayrak çekilmişti, ancak bu bayrak kaldırıldıktan sonra kırmızı bayrak asıldı.

İNTİKAM BAYRAĞI ÇEKİLDİ

bayrakli-intikam-sinyali.webp

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, taziye mesajında bu eylemin Siyonist rejimin ağır bir bedel ödeyeceği anlamına geldiğini ve intikam alacaklarını vurguladı. Hamaney, İsmail Haniye’nin ölümüyle ilgili olarak İran İslam Cumhuriyeti'nin sınırlarında intikam alacaklarını belirtti.

KATAR'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin cenaze töreni, İran’da düzenlendikten sonra Katar’ın başkenti Doha'ya nakledilecek ve burada, Katar Milli Camisi'nde yapılacak törenin ardından, Lusail'deki mezarlığa defnedilecek.