İran'ın en sıcak günlerinde sert müdahale: Yurt dışı ve sosyal medya yasağı verildi!

İran'ın en sıcak günlerinde sert müdahale: Yurt dışı ve sosyal medya yasağı verildi!
İran'ın Tahran kentinde, sıcak havada şort giyen bir adam ahlak polisi tarafından gözaltına alındı.

İran’ın başkenti Tahran’da, sıcak bir günün ortasında şort giyen bir adam, ahlak polisinin hedefi oldu. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, sarı yelekli iki polis memurunun diz altına kadar inen bermuda şort giymiş olan adamı gözaltına aldığı ve ters kelepçe ile götürdüğü görülüyor. Hava sıcaklığının 45°C'yi bulduğu ve bazı bölgelerde elektrik kesintisinin yaşandığı bu günlerde, İran'ın katı kıyafet kurallarının uygulandığı bu olay geniş yankı uyandırdı.

SÖZ VERİP SERBEST KALDI

640xauto-60.webp

İran Meclisi, erkekler için uygunsuz giyimi tanımlayan ve kamusal tesettüre aykırı kıyafetleri yasaklayan yeni bir yasa tasarısını görüşüyor. Bu tasarıya göre, vücudun belirli kısımlarını açığa çıkaran veya kamusal alanda uygunsuz sayılan kıyafetler giyenlerin altı aydan iki yıla kadar İran dışına çıkmaları ve sosyal medya kullanmaları yasaklanacak.

640xauto-61.webp

Şort giydiği için gözaltına alınan ve bir polis karakolunda sorgulanan adam, şort giymeyeceğine dair söz verdikten sonra serbest bırakıldı. Ancak kadınlar hakkında benzer şekilde dava açılacağı ve savcılığa sevk edileceği bildirildi.