İsrail, Gazzelileri sıkıştırdığı El-Mevasi'yi vurdu

İsrail, Gazzelileri sıkıştırdığı El-Mevasi'yi vurdu
İsrail'in Gazzelileri sıkıştırdığı El-Mevasi'ye düzenlediği saldırıda 3'ü çocuk 4 Filistinli öldü.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında bulunan El-Mevasi bölgesinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırına saldırı düzenledi. Bu saldırıda 3'ü çocuk olmak üzere 4 Filistinli hayatını kaybetti.

Sağlık kaynaklarının bildirdiğine göre, İsrail ordusu, Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) kuruluşunun yakınında, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir çadırı hedef aldı.

Saldırı sonucunda 4 Filistinli, biri kadın ve 3'ü çocuk, yaşamını yitirdi.

İsrail, Gazzelileri sıkıştırdığı El-Mevasi'yi vurdu!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş 1 milyondan fazla Filistinliyi barındıran ve "insani bölge" olarak adlandırılan El-Mevasi'nin bazı bölümlerine saldırı düzenleyeceğini duyurarak, buradaki Filistinlilere yeniden göç etmeleri çağrısında bulunmuştu.

İSRAİL, EL-MEVASİ'NİN "GÜVENLİ OLDUĞUNU" İDDİA ETMİŞTİ

7 Ekim'de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden başlattığı zorunlu göç hareketini, güneyde bulunan Han Yunus'a ve ardından Filistinlilerin sığındığı Refah'a saldırarak devam ettirmişti.

İsrail, Han Yunus ve Refah'a yönelik saldırılar sırasında buradaki Filistinlilere "güvenli olduğunu" ileri sürdüğü El-Mevasi bölgesine gitmelerini önermişti.

Akdeniz kıyısında, Deyr el-Belah, Han Yunus ve Refah bölgeleri arasında yer alan El-Mevasi, altyapısı olmayan ve yapılaşmanın oldukça sınırlı olduğu bir alan.

İsrail'in saldırılarından kaçan Filistinliler, burada kurdukları derme çatma çadırlarda çaresizlik içinde hayatta kalmaya çalışıyor.