İsrail, Hizbullah Komutanı Cevad'ı öldürdü

İsrail, Hizbullah Komutanı Cevad'ı öldürdü
İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah komutanı Ali Cemaleddin Cevad'ı Lübnan'ın Ebba bölgesindeki hava saldırısıyla öldürdüğünü duyurdu. Hizbullah, Cevad'ın ölümünü doğrulayan bir fotoğraf yayımlayarak saldırıya tepki gösterdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah'ın Radwan Gücü komutanlarından Ali Cemaleddin Cevad'a yönelik Lübnan'ın Ebba bölgesinde bir operasyon düzenlendiğini açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri, X hesabında hava saldırısına ilişkin görüntüler paylaşarak, Cevad'ın operasyon sırasında öldürüldüğünü bildirdi.

İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'I VURDU

IDF, bu sabah erken saatlerde gerçekleştirilen hava saldırısının detaylarını duyurdu. Açıklamada, “İsrail Hava Kuvvetleri (IAF), bu akşamın erken saatlerinde, Hizbullah'ın Radwan Gücü komutanı terörist Ali Cemaleddin Cevad'ı etkisiz hale getirmek için güney Lübnan'daki Ebba bölgesinde bir operasyon gerçekleştirdi. Cevad'ın etkisiz hale getirilmesi, Hizbullah terör örgütünün güney Lübnan'dan kuzey İsrail'e yönelik terörist faaliyetleri teşvik etme ve yürütme kapasitesini önemli ölçüde zayıflatmıştır.” denildi.

HİZBULLAH KOMUTANI ÖLDÜ

Hizbullah ise İsrail'in düzenlediği saldırının ardından, Ali Cemaleddin Cevad'ın ölümünü doğrulayan bir fotoğraf paylaştı. Hizbullah kaynakları, Cevad'ın öldüğünü resmi olarak açıkladı.