İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim uluslararası hava trafiğini etkiledi: Onlarca sefer iptal edildi!

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim uluslararası hava trafiğini etkiledi: Onlarca sefer iptal edildi!
İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginlik uluslararası uçuşları etkiledi.

İsrail resmi televizyon kanalı KAN'ın haberine göre, Fransız Havayolları ve Transavia'nın da aralarında bulunduğu 10 yabancı hava yolu şirketi, İsrail'e yapılan seferleri iptal etti.

52 SEFER TAMAMEN İPTAL EDİLDİ, YÜZLERCE SEFER DE ERTELENDİ

Toplamda 52 uçuş tamamen iptal edilirken, yüzlerce sefer de ertelendi. Haberde, İsrail uçuşlarını sürdüren sınırlı sayıda yabancı hava yolu şirketinden Fransız Havayolları'nın da Tel Aviv'e yapılan gidiş-dönüş uçuşlarını iptal ettiği belirtiliyor.

10 hava yolu şirketi "güvenlik" gerekçesiyle İsrail seferlerini iptal etti

Temmuz ayının sonlarından itibaren, yaklaşık 20 uluslararası hava yolu şirketi, bölgede potansiyel bir savaş riskini gerekçe göstererek İsrail'e olan uçuşlarını durdurmuştu.

İsrail ordusu, Hizbullah’ın İsrail’i hedef almayı planladığı iddiasıyla Lübnan’a "önleyici saldırı" düzenlediğini açıklamıştı.

Bu gelişmenin ardından Hizbullah, 30 Temmuz’da Beyrut’ta üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’e yönelik bir suikast gerçekleştiren İsrail’e misilleme yapıldığını duyurdu.

Hizbullah, misilleme saldırısında 320 roket ve birçok insansız hava aracı kullanarak İsrail ordusuna ait çeşitli hedefleri vurduğunu belirtti.

İsrail ordusu ise bu sabah Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarında 100 savaş uçağının yer aldığını ve İsrail merkezlerini hedef alacak şekilde konumlanan 40 füze rampasının imha edildiğini iddia etti.