İsrail ordusu El Halil’de Harem-i İbrahim Camisi’ni kısa süreliğine kapattı

İsrail ordusu El Halil’de Harem-i İbrahim Camisi’ni kısa süreliğine kapattı
İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan El Halil kentine düzenlediği baskın sırasında Harem-i İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kısa bir süre için kapattı.

Görgü tanıklarının bildirdiğine göre, İsrail askerleri El Halil'deki Vadi el-Hariyya ve Ebu Rumman mahallelerine baskın düzenleyerek çok sayıda Filistinli aileye ait evlerde arama gerçekleştirdi. Baskın sırasında mahalleleri kuşatarak binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştiren İsrail ordusu, bölgede gerilimi tırmandırdı.

Harem-i İbrahim Camisi Vakfı Müdürü Mutez Ebu Suneyne, sabah namazı sırasında caminin İsrail askerlerince kapatıldığını ve ibadet edenlerin içeri girmesinin engellendiğini ifade etti. Suneyne, caminin herhangi bir uyarı yapılmaksızın sabah saat 4'ten itibaren kapatıldığını belirtti.

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, sıkı denetim prosedürleri kapsamında caminin yeniden ibadete açılmasına karar verildiği kaydedildi.

Son haftalarda Batı Şeria'da artan saldırılar, 28 Ağustos'ta İsrail ordusunun başlattığı "geniş çaplı" operasyonlarla daha da yoğunlaştı. Bu saldırılarda şu ana kadar en az 17 Filistinli yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirildi.