İsrail yine kana buladı

İsrail yine kana buladı
İsrail güçleri Gazze'nin Şeridi'ne yine katliam yaptı ve çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne gece boyunca devam eden saldırılarında, çoğunluğunu kadınlar ve çocukların oluşturduğu 19 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, Han Yunus kentinde "Ebu Dakka" ailesine ait bir evin hedef alınmasıyla bir anne ve çocuğu yaşamını yitirdi. Aynı bölgede, yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı Mevasi bölgesinde de çadırlara ateş açıldı.

Beyt Lahiya kentinde "Hammude" ailesine ait bir evin bombalanması sonucu 11 Filistinli öldü ve çok sayıda kişi yaralandı. Sağlık kaynakları, yaralıların çoğunun kadınlar ve çocuklar olduğunu belirtirken, ölenlerin cesetleri Kemal Advan Hastanesine götürüldü. Enkaz altında kalanların da bulunduğu bildirildi.

Gazze'nin ortasında yer alan Megazi Mülteci Kampı'nda ise "Ed-Debaki" ailesine ait bir evin bombalanması sonucu 3 Filistinli hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Cibaliya'nın Tel ez-Zater bölgesinde ise "Selman" ailesine ait bir evin bombalanması sonucu 3 kişi daha öldü.

Nusayrat Mülteci Kampı'nda "el-Cedili" ailesine ait bir evin bombalanması sonucu çok sayıda kişi yaralanırken, İsrail topçu birlikleri kampın kuzeybatı bölgelerini de bombaladı. Gazze kentinde Tel el-Heva, ez-Zeytun ve es-Sabra mahalleleri topçu atışlarıyla hedef alınırken, insansız hava araçları bölgede alçak uçuş yaptı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 16 bin 480'i çocuk, 10 bin 980'i kadın olmak üzere toplamda 40 bin 223 Filistinli yaşamını yitirdi, 92 bin 981 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu tahmin edilirken, sivil altyapının hedef alınması nedeniyle hastane ve eğitim kurumları da büyük zarar gördü.