İsrail’de ateşkes için genel grev başladı: Bakan maaşlarla tehdit etti!

İsrail’de ateşkes için genel grev başladı: Bakan maaşlarla tehdit etti!
İsrail’de hükümetin Hamas’tan rehineleri serbest bırakamaması nedeniyle genel grev ilan edildi ve ülke çapında geniş çaplı protestolar başladı. Tel Aviv ve Kudüs’te on binlerce kişi sokaklara dökülerek, hükümete anlaşma çağrısında bulundu.

İsrail’de hükümetin Hamas’ın rehineleri serbest bırakma çabalarının başarısız olması üzerine Histadrut sendikası tarafından genel grev ilan edildi. Grev, iş yerlerini, okulları ve ulaşım sektörünü etkileyerek Tel Aviv’deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’ndaki tüm uçuşları durdurdu.

BÜYÜK PROTESTOLAR SOKAKLARDA

70106058-1004.webp

Tel Aviv ve Kudüs’te on binlerce kişi, hükümete rehineleri geri getirmek için anlaşma sağlama çağrısında bulundu. Göstericiler, şehirlerin ana yollarını bloke ederek ve “Polis, polis sen kimi koruyorsun?” sloganları atarak tepkilerini gösterdi. Bazı bölgelerde polisle çatışmalar yaşandı.

REHİNELERİN ÖLDÜRÜLMESİ GERİLİMİ ARTIRDI

gazz-llkf-cover-jpg.webp

Cumartesi günü rehinelerin cesetleri Refah’taki bir tünelde bulundu. İsrail ordusu, rehinelerin Hamas tarafından kısa süre önce öldürüldüğünü açıkladı. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve ABD Başkanı Joe Biden, ölümler nedeniyle taziye mesajları yayımladı.

HÜKÜMET VE HAMAS ARASINDA KRİZ

Başbakan Binyamin Netanyahu, rehinelerin öldürülmesinin Hamas’ın anlaşma istemediğini gösterdiğini belirtti. Ancak rehinelerin aileleri ve bazı muhalefet liderleri, hükümeti anlaşma yapmadaki gecikmeler nedeniyle suçluyor.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

ABD, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda İsrail ve Hamas arasında ateşkes görüşmeleri sürüyor. Potansiyel bir anlaşmanın, hem rehinelerin hem de Filistinli mahkumların takasını içermesi bekleniyor.