İsrail'den Gazze'ye Bir Hava Saldırısı Daha: 29 Sivil Hayatını Kaybetti

İsrail'den Gazze'ye Bir Hava Saldırısı Daha: 29 Sivil Hayatını Kaybetti
İsrail, Gazze'nin güneyindeki bir okulun dışında yer alan yerinden edilmiş Filistinliler için kurulan kampa hava saldırısı düzenledi. Edinilen bilgiye göre ölü sayısı şimdilik 29

İsrail hava saldırısında Gazze'deki yerinden edilmiş kişilerin kampına saldırı düzenledi. 29 sivil hayatını kaybetti.

Gazze’nin Hamas’a bağlı Sağlık Bakanlığının duyurusuna göre İsrail, Han Yunus kentinde bulunan bir okulun kapısının yanında saldırı gerçekleştirdi, saldırı sonucunda 29 kişinin öldüğü belirtildi.

Saldırı ile birlikte Han Yunus’ta yaşayan pek çok sivil insanın zarar gördüğü ihbarını aldıklarını söyleyen Hamas yetkilileri olayın, İsrail ordusunun sivillere Abasan el-Kabira ve doğu Han Yunus'un diğer bölgelerini boşaltma emri vermesinin ve on binlerce kişinin kaçmasına yol açmasının üzerinden bir hafta sonra yaşandığını belirtti.

Olay yerinden görgü tanıklarının anlattıklarına göre saldırı sonunda dehşet verici görüntüler ortaya çıktı. Ceset parçaları etrafa saçıldı, okul dışında çadırlarda kalan çok sayıda kişi de yaralandı.

Olay yerinin saldırıdan önce son derece güvenli olduğunu söyleyen görgü tanıkları, bölgede su ve yiyeceğin olduğunu, normal bir hayat sürmeye çalıştıklarını dile getirdi. Saldırılar ile birlikte karanlık çöktüğünü, çocuklarını emziren annelerin; çocukların ve pek çok diğer sivilin dehşeti yaşadığını dile getirdiler.

Yaralılarının kaldırıldığı Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nden bir kaynak, ölü sayısının artmasını beklediklerini söyledi.

İSRAİL’DEN DÖRDÜNCÜ SALDIRI

gazze2.webp

Bu, son dört gün içinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı okullara veya yakınlarına düzenlenen dördüncü saldırı.

İsrail ordusu, ilk üç saldırıyı Hamaslı politikacıların, polis memurlarının ve savaşçıların üs olarak kullanması nedeniyle gerçekleştirdiğini söyledi:

  • Cumartesi günü, Hamas'ın kontrolündeki sağlık bakanlığına göre, yaklaşık 2.000 yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapan Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında BM tarafından işletilen bir okula düzenlenen saldırıda 16 kişi öldürüldü.
  • Yerel kaynaklar, Pazar günü Gazze Şehri'ndeki bir kilise okuluna düzenlenen saldırıda üst düzey bir Hamas hükümet yetkilisinin ve üç kişinin daha öldürüldüğünü söyledi
  • Pazartesi gecesi, Nuseyrat'ta BM'ye bağlı bir okula düzenlenen saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusu, 7 Ekim'de İsrail'in güneyinde gerçekleşen ve yaklaşık 1.200 kişinin hayatını kaybettiği, 251 kişinin rehin alındığı benzeri görülmemiş saldırının ardından, Hamas örgütünü yok etmek için Gazze'de operasyon başlattı.

Hamas'ın kontrolündeki Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, o tarihten bu yana Gazze'de 38 bin 240'tan fazla kişi öldürüldü.