İsrail'e İHA saldırısı: 1 ölü 4 yaralı

İsrail'e İHA saldırısı: 1 ölü 4 yaralı
İsrail’in başkenti Tel Aviv’de ABD büyükelçiliğinin yakınlarında, bir insansız hava aracı sebebiyle gerçekleşen patlamada bir kişinin yaşamını yitirdiği, dört kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de, bir insansız hava aracı nedeniyle patlama meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri büyükelçiliğinin yakınlarında gerçekleşen patlamada, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı iletildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı’nın olaya ilişkin yaptığı açıklamada, 50 yaşlarında bir adam, kendisine isabet eden bir şarapnel sebebiyle hayatını kaybederken ikisi evinde ikisi de sokakta şarapnel ve patlamanın etkisiyle yaralanan dört kişiye sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

tel-aviv.png

İsrail ordu sözcüğünün açıklamasında ise, Tel Aviv'deki patlama bir hava unsurunun patlamaya yol açtığı ve uyarı sirenlerinin çalmadığı ifade edildi.

Saldırıya ilişkin soruşturma açıldığı belirtilirken İsrail Hava Kuvvetleri’nin, İsrail'in hava sahasını korumak için önlemlerini sıkılaştırdığı ve yurttaşlara yapılan güvenlik uyarısında bir değişiklik yapılmadığı kaydedildi.

HUSİLER SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Diğer yandan, Yemen'de bulunan İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama gerçekleştirdi ve Tel Aviv'e saldırı düzenlediklerini doğruladı.