İstihbarat servisinde personel eksikliği dikkat çekti

İstihbarat servisinde personel eksikliği dikkat çekti
Dünyanın en iyi ekonomilerinden biri olan Almanya’da istihbarat servisi personel eksikliği çekiyor. Boş pozisyonlara da yetişmeye çalışan diğer personeller ciddi sağlık sorunlarıyla baş başa. Başbakan Yardımcısı başarısızlığı itiraf etti.

Almanya’nın yüksek tirajlı gazetesi Bild’in haberine göre Almanya istihbarat servisinin yaşadığı personel eksikliği gündeme bomba gibi düştü.

bnd.jpg

BND (Almanya Federal İstihbarat Servisi) personel eksikliğinden ötürü Rusya, İran, Kuzey Kore ve Çin gibi özellikli ülkelerin tehditlerine dair izleme sıkıntısı çekiyor.

BND’de 700 pozisyonun boş olduğu vurgulandı. Bu ciddi sayıdaki boşluk ülke adına endişe verici olarak değer görüyor. Yanı sıra BND, Ukrayna-Rusya savaşındaki yanlış analizlerinden ötürü eleştiri oklarının hedefinde kalmıştı. Eleştirilerin ardından Almanya Başbakan Yardımcısı Robert habeck yaşanan başarısızlığı itiraf etmişti.

Yaşanan derin krize çözüm arayışında olan Alman yetkililer yeni başvuru sürecini hayata geçirdi ama yakın zamanda bu krizin çözülmesi öngörülmüyor. Sebebi ise yapılan başvuruların sahiplerinin yüzde 40’ının geçmiş kontrollerinde başarısız olması. Bununla birlikte İstihbarat servisinde çalışanların boş pozisyonlara da yetişmek zorunda kaldığından yoğun bir stres altında sağlık sorunlarıyla mücadele ettikleri belirtiliyor.