İstismar hükümlüsü voleybolcu olimpiyatlarda

İstismar hükümlüsü voleybolcu olimpiyatlarda
Tecavüz suçundan hüküm giymiş Hollandalı plaj voleybolcusu Steven Van de Velde, Olimpiyatlarda yarışacak. Bu durumun, mağdur çocukları daha da mağdur ederken, sporcunun kariyerine olimpiyat başarıları ekleyecek olması kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.

Euronews'in haberine göre; Hollandalı plaj voleybolcusu Steven Van de Velde, 2016 yılında İngiltere'de 12 yaşındaki bir kıza tecavüz etmekten mahkum olmasına rağmen, Paris Olimpiyatları’nda mücadele edecek. Van de Velde, dört yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yalnızca 13 ay hapiste kalmış ve sonrasında Hollanda Olimpiyat komitesinin denetim sürecini geçerek oyunlara katılmasına onay verilmişti.

VAN DE VELDE OLİMPİYATLARDA TEPKİ YARATTI

338911.webp

Durum, hem uluslararası spor camiasında hem de hak savunucuları arasında geniş çapta tartışmalara yol açtı. Avustralya delegasyonu başkanı Anna Meares, tecavüz suçundan hüküm giymiş bir sporcunun takımında yer almasına izin vermeyeceklerini belirtti. Van de Velde'nin Olimpiyat sahnesine dönmesi, spor dünyasında ve kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.