Japonya Başbakanı Kishida, eylül ayında görevi bırakacağını açıkladı

Japonya Başbakanı Kishida, eylül ayında görevi bırakacağını açıkladı
Japonya Başbakanı Kishida, eylül ayında görevi bırakacak.

Japonya'nın Başbakanı Fumio Kishida, Eylül ayında görevinden ayrılacağını açıkladı. 2021 yılından bu yana Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) Genel Başkanlığı görevini yürüten Kishida, görevinden ayrılmasının ardından partideki liderlik yarışında yer almayacağını belirtti.

Görevinin eylülde sona ermesiyle parti içi liderlik seçiminde yarışmayacağını söyleyen Kişida, "yeni bir yüzün, partinin olumlu değişimini göstermeye" faydalı olacağına işaret etti.

Kişida, bu değişimi göstermeye yönelik "en belirgin adımın" kendisinin seçimlerden çekilmesi olduğunu belirtti.

Japonya Başbakanı Kişida yeni dönem politikalarını açıkladı - Son Dakika Haberleri

Yeni seçilecek parti liderine destek vereceğini belirten Kishida, Japonya'nın karşı karşıya olduğu zorlu durumları ele alacak politikaların uygulanabilmesi için kamu güveninin önemli olduğunu söyledi.

LDP'nin yeni liderini belirleme sürecinin yakın zamanda netleşmesi bekleniyor.

Kishida'nın yerine geçecek olan yeni genel başkan, başbakan adayı olarak desteklenecek.

Öte yandan, Japonya'daki siyasi bağış fonlarıyla ilgili yaşanan skandallar ve bazı milletvekillerinin istifaları, Kishida hükümetinin kamuoyundaki destek oranını olumsuz yönde etkilemişti.

Yeni lider, artan hayat pahalılığı, Çin ile yaşanan jeopolitik gerilimler ve ABD Başkanlığına yeniden aday olma olasılığı bulunan Donald Trump gibi zorluklarla başa çıkmak zorunda kalacak.