Joe Biden'dan Kamala Harris'e Destek

Joe Biden'dan Kamala Harris'e Destek
Joe Biden, Kasım ayında aday olmayacağına dair ilk açıklamasının ardından Kamala Harris'e dair açıklamalarda bulundu.

Biden, adaylıktan çekilmesinin ardından Kamala Harris'i destekleyeceğini duyurdu. Joe Biden'ın Kasım ayındaki seçimlerde aday olmayacağını açıklamasının ardından Demokrat Parti'nin ağır topları Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in etrafında birleşti.

"2020'de parti adayı olarak ilk kararım Kamala Harris'i başkan yardımcısı olarak seçmek oldu" diye açıklama yapan Biden, “Bu aldığım en iyi karardı. Bugün Kamala'nın bu yıl partimizin adayı olması için tam desteğimi sunmak istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump'ı yenmenin zamanı geldi. Hadi yapalım bunu." dedi. Biden, kararının, partisinin ve ülkesinin yararına olduğunu da sözlerine ekledi.

harristrump.png

Aday olarak gösterilen Kaliforniya Valisi Gavin Newsom , "Donald Trump'ın karanlık vizyonuna karşı davayı Harris'ten daha iyi kimse yürütemez" dedi.

Bağışçılar ayrıca başkan yardımcısını da destekliyor. Kamu bağışlarını Demokrat adaylara yönlendiren ActBlue, taban destekçilerinin Harris'in kampanya lansmanından bu yana 46,7 milyon dolar topladığını söylüyor.