Kamala Harris Demokrat Parti adaylığını garantilemek için yeterli desteği kazandı

Kamala Harris Demokrat Parti adaylığını garantilemek için yeterli desteği kazandı
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat delegelerin çoğunluğunun desteğini alarak partisinin başkan adayı oldu.

Associated Press'in pazartesi akşamı yaptığı bir ankete göre, Harris'in adaylığın ilk turunda kazanılması için gereken 1.976 delegenin desteğinden fazlasını aldığı belirtildi.

Ülke genelinde Harris'in partinin bayraktarı olarak taç giymesi ve Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump'la rekabet etmesinin artık mümkün olacağı yönünde açıklamalar yapıldı. Bu durum önümüzdeki ay Chicago'da yapılacak Demokrat Ulusal Kongresi (DNC) öncesinde parti delegelerinin yoklama oylaması yapmasıyla resmiyet kazanacak.

harris.png

Başkan Joe Biden'ın Pazar günü yarıştan çekilmesinden bu yana, Harris'e meydan okuyacak kimse kamuoyuna açık bir şekilde ortaya çıkmadı. Bu durum Harris’in başkanlık adaylığında Trump’a karşı tek aday olmasına olanak sağladı.

1-7 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan delege oylarını kullanana kadar başka bir aday çıkmazsa Harris partisinin adaylığını resmen garantileyecek.

Ülkedeki önemli basın organlarından Associated Press’in yaptığı anket, Başkan Joe Biden'ın Pazar günü yarıştan çekilmesinin ardından Harris'e olan desteğin arttığını gösterdi.

Biden'ın duyurusundan bu yana kampanyasına milyonlarca dolar bağış yapıldı ve önde gelen Demokratlar, Demokrat aday olarak onu desteklemek için sıraya girdi.