Kamala Harris, Netanyahu'ya Gazze'deki savaşı sona erdirmenin 'zamanının geldiğini' söyledi

Kamala Harris, Netanyahu'ya Gazze'deki savaşı sona erdirmenin 'zamanının geldiğini' söyledi
ABD'de Demokrat Parti'nin adayı olması beklenen ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile "açık ve yapıcı" görüşmelerde bulundu. "Filistin halkına çokça ihtiyaç duyulan yardımı ulaştıralım." dedi.

Başkan Joe Biden'dan daha sert bir ton kullanan Harris, Gazze'deki can kayıpları konusunda "ciddi endişelerini" açıkça belirttiğini ve Netanyahu'ya İsrail'in kendisini nasıl savunduğunun önemli olduğunu söylediğini belirtti.


Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bu savaşın sona ermesinin zamanı geldi" dedi. Harris ayrıca iki devletli çözüme giden bir yola ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, Amerikalılara çatışmadaki "ince ayrıntıların" farkında olmaları çağrısında bulundu. Yanı sıra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaklaşık 40 dakika görüştükten sonra Kamala Harris, İsrail'e ve İsrail'in kendini savunma hakkına yönelik "sarsılmaz bir bağlılığı" olduğunu söyledi.


Kamala Haris sonrasında, "İsrail'in kendini savunma hakkı var ve bunu nasıl yaptığı önemli." dedi. Harris, Gazze'deki "korkunç insani durum" konusunda endişelerini dile getirerek, "Acıya duyarsız kalmamıza izin veremeyiz ve sessiz kalmayacağım!" açıklamasında bulundu. Harris sözlerine, "Savaşı sona erdirmek için ateşkes sağlayabilmemiz için anlaşma yapalım!" sözlerini ekledi. "Rehineleri eve getirelim ve Filistin halkına çok ihtiyaç duyulan yardımı ulaştıralım." diyerek savaşa dair tutumunu açıkça ifade etti.


DONALD TRUMP İLE GÖRÜŞECEK


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cuma günü Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'la görüşmesi bekleniyor.