Kendini 'kadın düşmanı' olarak tanımlayan internet ünlüsü, tecavüz ve insan kaçakçılığıyla suçlanıyor

Kendini 'kadın düşmanı' olarak tanımlayan internet ünlüsü, tecavüz ve insan kaçakçılığıyla suçlanıyor
İngiliz kadınlar, internet ünlüsü Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate'i tecavüz ve cinsel şiddetle suçladı. Romanya'da da insan kaçakçılığı ve cinsel istismar suçlamalarıyla karşı karşıya olan Tate kardeşler iddiaları reddediyor.

BBC’ye konuşan iki İngiliz kadın, internet ünlüsü Andrew Tate tarafından tecavüze uğradıklarını iddia etti. Yine BBC'ye konuşan bir kadın, Andrew Tate'nin ağabeyi Tristan Tate’e tecavüz suçlaması yöneltti. Tristan Tate’in de sosyal medya ortamlarında ağabeyi gibi milyonlarca takipçisi bulunuyor.
Tate kardeşler Romanya'da insan kaçakçılığı ve kadınları cinsel olarak istismar etme amaçlı organizasyon kurmak ile suçlanıyor. Ayrıca Tate Romanya'da tecavüzle suçlanıyor. Kardeşlerin suçlu bulunmaları halinde 10 yıldan fazla hapis cezası almaları öngörülüyor.

İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE CİNSEL İSTİSMAR SUÇLAMASI

37 ve 36 yaşındaki Tate kardeşler şu anda Romanya'da insan kaçakçılığı ve kadınları cinsel olarak istismar etmek için organizasyon kurmakla suçlanıyor. Andrew Tate Romanya’da tecavüzle de suçlanıyor. Adrew Tate'in şu an Romanya'da ev hapsinde olduğu biliniyor.

34 MAĞDUR KADIN VAR

132893145-tatearrest-1-reuters.jpg

Savcılar, tüm suçlamalara ek olarak Tate kardeşlere, reşit olmayan kişilerle cinsel ilişkiye girmek ve bu kişilere yönelik insan kaçakçılığı yapmak suçlamalarını da yöneltiyor. İki kardeş 34 kadını bu şekilde kullanmakla suçlanıyor.

CİNSEL ŞİDDET İDDİALARI

Romanya’daki davayla ilgisi olmayan iki İngiliz kadın da Andrew Tate’i tecavüz ve cinsel şiddetle suçluyor ve iddialar bundan yaklaşık 10 yıl öncesi; Tate'in Londra yakınlarındaki Luton'da yaşadığı zamana dayanıyor. Başka bir İngliz kadın ise Tristan Tate'i tecavüzle suçlayıp elleriyle boğazını sıktığını iddia ediyor. Anna kod adı ile konuşan kadın Andrew ile 2013 yılında birkaç randevulaşıp bunlardan birinde Tate'in evine gittiğini anlatıyor.

SALDIRIDAN SONRA ŞİDDET İÇERİKLİ MESAJLAR ATMIŞ

andrew-tate-handcuffs.png

BBC'ye konuşan Anna (gerçek adı değil), Andrew Tate ile Luton’da yaşadığı 2013 yılında birkaç kez randevulaştıklarını, bunlardan birinde Tate’in evine gittiğini anlattı: "Beni öpmeye başladı. Sonra tavana bakarak, 'Sana tecavüz edip etmeme konusunda kendimle çelişki yaşıyorum.'" dedi. Birdenbire beni boğazımdan yakaladı, yatağın arkasına yasladı ve çok sert bir şekilde boğazımı sıkmaya başladı.” Anna, Tate’in kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Üstelik bu saldırısan sonra Tate'in kendisine tecavüz ve cinsel şiddet içerikli mesajlar gönderdiğini anlattı. Mesajlardan bazıları:

“Sen ne kadar hoşlanmadıysan ben o kadar keyif aldım. Ben kötü bir insan mıyım?”

"Sana tecavüz etmeyi seviyorum."

“Biraz boğazını sıktığım için gerçekten bu kadar mı rahatsız oldun?"
Tate bu iddialara da sessiz kaldı.

ABİSİ DE AYNI ŞEKİLDE SUÇLANIYOR

221230004121-01-andrew-tate-arrest-122922.jpg

Başka bir İngiliz kadın da ağabet Tate'in kendisine tecavüz ettiğinim iddia etti. Bu cinsel saldırı sırasında da Tate'in kendisinin boğazını sıktığını ifade etti. 2014 yılında bu saldırıyla ilgili polise ifade verdi ve iki kadının benzer iddiaları üzerine soruşturma başladı.
2019 yılında savcılığa bir dosya gönderildi ancak suçlamalar için yeterli kanıt bulunamadı.

POLİSE YANSIMAMIŞ VAKALAR DA VAR

Sienna kod adı ile konuşan başka bir kadın; Tate ile ilk kez on yıl önce Luton'da tanıştığını söyleyip, "Çok iyi anlaştık ve birkaç içki içtik. Standart bir tek gecelik ilişkiydi” dedi.

Birkaç ay sonra tekrar buluştuklarında ise Tate’in kendisine saldırdığını söyleyen Sienna, "Yatak odama gittik ve seks yapmaya başladık. O sırada ellerini boğazıma doladı." ifadelerini kullandı. Nefes almak için mücadele ettiği ancak bilincini kaybettiğini Tate'in ise hala onunla beraber olmaya çalıştığını hatırladığını söyledi. “Çok korkmuştum. Sadece nefes almak için çırpındığımı hatırlıyorum. Bu tecavüzdü." diyen Sienna; sabah kalktığında gözünün kanlandığını anlattı: "Bir gözüm tamamen kırmızıydı. Görünüşe göre bu, boğulma vakalarında, aile içi şiddet vakalarında oldukça yaygın bir durum." dedi. BBC’ye konuşan Sienna'nın arkadaşı, bu olayı kendisine anlattığını doğrulayıp gözünün kanlanmış olduğunu gördüğünü de anlattı. Sienna polise gitmediği için pişman olduğunu söyledi.

İDDİANAMEDE TATE'LERE YARDIM EDEN 2 KADININ DA İSMİ GEÇİYOR

BBC Panorama’nın araştırmasına göre İngiltere’de Tate’in boğazına sarıldığı beş kadın var. Tate, tecavüz ve boğma iddialarını da reddetti. "Kimseye zarar vermediğimi biliyorum. İnsanları incitmek benim doğamda yok" dedi.

Romanya'da kardeşler hakkında Romanya'da hazırlanan iddianamede mağdur olarak 7 kadının ismi de yer alıyor. Tate’lere yardım etmekle suçlanan iki Romanyalı kadının ismi de iddianamede. Andrew Tate, Romanyalı savcıların kendisi hakkındaki iddialara yönelik yeterli kanıt bulamadığını öne sürüyor. Kendini mizojenist olarak tanımlayan Tate'in kadın düşmanı yorumları nedeniyle bazı sosyal medya hesapları kapatılmıştı; Tate kardeşler İngiltere ve ABD vatandaşı.