Korkunç gerçeği ağaç kökü temizleyen işçiler keşfetti: Canlanmasın diye başını kesip üstüne taş döşemişler!

Korkunç gerçeği ağaç kökü temizleyen işçiler keşfetti: Canlanmasın diye başını kesip üstüne taş döşemişler!
Bahçe tadilatı için mülke gelmişlerdi. Onlarca çocuğun toplu mezarı sarayın bahçesinde bulundu. "Vampir çocuklar"ın mezarına ulaşan işçiler korkunç gerçeği keşfetti.

Polonya'nın Chelm bölgesinde bulunan Uniate Piskoposluk Sarayı'nın bahçe tadilatı için gelen işçiler asla tahmin edemeyecekleri bir şeyle karşılaştı. Psikoposluk Sarayı'nın bahçesindeki ağaç köklerini temizleyen işçiler toprağa gömülü kemiklere ulaştı. Yetkililere durumu bildirdiler.

KEMİK KALINTILARI ÇOCUKLARA AİT ÇIKTI

640xauto-9.webp

Toprağa gömülü kemikleri inceleyen uzmanlar kalıntıların insanlara ait olduğunu tespit etti. Bulunan alanın; arkeologların incelemesi sonucu çocuklara ait olduğu belirlenen bir çeşit mezar yeri olduğu ortaya çıktı. Kemik kalıntılarının çocuklara ait olduğu ve bir çeşit vampirizm cenaze töreni ile gömüldükleri tespit edildi. Kazıya öncülük eden Lublin Voyvodalığı Anıt Koruma Görevlisi arkeolog Dr. Stanisław Gołub, bu bulguların "vampir karşıtı cenaze töreni" uygulamalarının izlerini taşıdığını açıkladı.

KAFALARINI KESİP ÜZERİNE TAŞ DÖŞEMİŞLER

640xauto-8.webp

Yapılan incelemelerde, çocukların kafalarının kesildiği ve yüzüstü taşlarla bastırılarak gömüldükleri belirlendi. Keşif, Polonya'nın karanlık geçmişinde yer alan vampir inançlarını bir kez daha gündeme getirerek arkeologları şaşkına çevirdi. Geçmişte yaygın olan bu uygulamaların, o dönemki toplumsal korkuların bir yansıması olduğu düşünülüyor.

YENİDEN CANLANMASIN DİYE ÖNLEM ALMIŞLAR

19113567-728xauto.webp

19113567-728xauto.webp

Kemiklerin bulunduğu toprak ve çevresindeki çanak çömlek parçaları incelenerek, ölülerin yeniden canlanmasını önlemek için özel önlemler alındığı anlaşıldı. Araştırmacılar, o dönemdeki cenaze ritüellerini daha iyi anlamak için kalıntıları detaylı bir şekilde analiz ediyor. İlk bulgular, çocukların başlarının kesildiği ve gövdelerine taşlar konularak gömüldüğü yönünde.