Küresel kesintiden yalnızca o iki ülke etkilenmedi

Küresel kesintiden yalnızca o iki ülke etkilenmedi
Microsoft’un yazılımında meydana gelen ve tüm dünyada birçok sektör ve sistemi olumsuz yönde etkileyen küresel kesinti, sadece o iki ülkede hissedilmedi.

Küresel çapta yaşanan kesinti, tüm dünyada hava ulaşımı, bankacılık ve sağlık gibi birçok sektörü etkiledi. Başta Avrupa, Amerika ve Avustralya olmak üzere, dünyanın pek çok noktasında uçuşlar durdu, banka ve hastane hizmetleri sekteye uğradı. Küresel çaptaki bu kriz, dünyada şirket ve hizmetleri etkilerken sosyal yaşamda da aksamalara yol açtı.

Tüm dünyanın etkilendiği küresel kesintiden, sadece Rusya ve Çin etkilenmedi. İki devletin organları herhangi bir kesinti yaşanmadığını açıkladı.

kesinti.png

Çin devlet medyası CGTN’nın yaptığı açıklamada, Çin'in en büyük havayolu şirketi olan Air China ve diğer büyük havayolları, farklı sistemler kullanması nedeniyle küresel teknoloji kesintisinden etkilenmedi.

Rusya Dijital İletişim Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya’nın Microsoft kesintisinden etkilenmediğini ifade etti ve “Moskova'nın Batı yaptırımlarına karşı aldığı önlemler, dijital kargaşaya karşı bir kalkan oldu” ifadelerine yer verdi.

Rusya Dijital İletişim Bakanlığı, devlet haber ajansı TASS ise, "Şu anda bakanlık, Rus havalimanlarında sistem arızaları olduğuna dair bir rapor almadı" açıklamasında bulundu.