Mariah Carey'nin çifte acısı: anne ve kız kardeşini aynı gün kaybetti

Mariah Carey'nin çifte acısı: anne ve kız kardeşini aynı gün kaybetti
Dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Mariah Carey, annesi Patricia ve kız kardeşi Alison'ın aynı gün hayatlarını kaybettiğini duyurdu.

Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta sonu annemi kaybettiğim için kalbim paramparça," diyen Carey, kız kardeşinin de aynı gün hayatını kaybetmesiyle şok yaşadı.

Mariah Carey, annesiyle ölümünden önceki hafta geçirdiği zamanın kendisi için büyük bir şans olduğunu dile getirirken, bu zor süreçte mahremiyetine saygı gösterilmesini istedi. Carey'in annesi ve kız kardeşinin ölüm nedenleri hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

MARIAH CAREY'İN ANNESİ KİMDİR?

87 yaşındaki Patricia, İrlanda kökenli Amerikalı bir opera sanatçısı ve ses koçu olarak tanınıyordu. Mariah Carey, 2020'de yayımlanan anı kitabı The Meaning of Mariah Carey'de annesiyle olan karmaşık ilişkisini detaylı bir şekilde anlatmış, bu ilişkinin ona "büyük acılar ve kafa karışıklığı" yaşattığını itiraf etmişti. Kitabında, annesiyle arasında mesleki rekabetten kaynaklanan kıskançlık yaşandığını ve bunun özellikle çocukluk yıllarında çok acı verici olduğunu söylemişti ancak Carey, annesine duyduğu sevgiyi de vurgulayarak; "Annem Pat'in, her şeye rağmen elinden gelenin en iyisini yaptığına inanıyorum. Seni her zaman elimden gelenin en iyisiyle seveceğim," diye yazmıştı.

CAREY, KIZ KARDEŞİYLE DE KARMAŞIK BİR İLİŞKİ İÇİNDEYDİ

Carey'nin 63 yaşındaki ablası Alison'la olan ilişkisinin de oldukça karmaşık olduğu bilinenler arasındaydı. Anılarında, kendinden ve kardeşi Morgan'dan uzaklaştığını, "hiçbir temas kurmamanın duygusal ve fiziksel olarak benim için daha güvenli olduğunu" yazmıştı. Alison, anıların yayınlanmasının ardından Carey'e "çok büyük duygusal sıkıntı" yaşadığı gerekçesiyle 1,2 milyon dolarlık dava açtı ve bunu "kin dolu" olarak niteledi.

CAREY'İN BABASI DA KANSER NEDENİYLE ÖLMÜŞTÜ

Carey'nin babası Alfred ise 2002 yılında 72 yaşındayken kanser nedeniyle hayatını kaybetmişti.

KISACA MARIAH CAREY VE YAPTIKLARI

Dünya çapında en başarılı şarkıcılardan biri olarak kabul edilen Mariah Carey, özellikle All I Want For Christmas Is You adlı şarkısıyla tüm zamanların en çok satan kadın Noel şarkısına imza attı. Billboard Hot 100 listesinde bir numaraya yerleşen 19 şarkısıyla rekor kıran sanatçı, dünya genelinde 220 milyondan fazla albüm satışı gerçekleştirmiş ve American Idol yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır.