Nepal'de 19 kişilik uçak kalkışta düştü: 18 ölü, pilot hayatta

Nepal'de 19 kişilik uçak kalkışta düştü: 18 ölü, pilot hayatta
Nepal'in başkenti Katmandu'da, içinde 19 kişinin bulunduğu küçük bir uçağın kalkış sırasında düşmesi sonucu 18 kişinin hayatını kaybettiği ve sadece pilotun sağ kurtulduğu bildirildi.

Reuters'ın haberine göre olay, Saurya Havayolları'na ait olan Bombardier tipi uçağın Katmandu'dan Pokhara'ya gitmek üzere havalanması sırasında meydana geldi. Uçak, içinde 17 teknisyen ve 2 mürettebat üyesi olmak üzere toplam 19 kişiyle yolcu alıyordu. Tribhuvan Uluslararası Havaalanı yetkilileri, kaza sonrası acil durum ekiplerinin müdahale ettiği ve pistin geçici olarak kapatıldığını açıkladı. Pilotun hastaneye kaldırıldığı ve gözle görülen ciddi yaralanmasının olmadığı belirtildi.

KAZANIN NEDENİ BELLİ OLMADI

sokak-hayvanlari-66.png

Kazanın detayları henüz netlik kazanmamakla birlikte, bölgede arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü ve kaza nedeninin araştırıldığı ifade edildi. Uçak, Nepal'de iç hat uçuşları yapan Saurya Havayolları'na aitti ve şirketin diğer uçakları gibi Bombardier CRJ-200 modeliydi. Katmandu'da olay anında yağmur olmamasına rağmen görüş mesafesinin düşük olduğu belirtildi.