New York'un üzerinde dev güvercin uçacak

New York'un üzerinde dev güvercin uçacak
Sanatçı Iván Argote, yüksek gerçekçi güvercin heykelini; New York'un ruhuna hizmet edecek bir prensiple tasarlayıp kente dinozorların ve insanların evrimi üzerinden bir mesaj vermeye hazırlanıyor.
Bogota doğumlu Paris merkezli sanatçı Iván Argote'nin bir güvercinin hiper-gerçekçi alüminyum heykeli olan Dinosaur (2024)'u New York'la buluşturacak.

Argote bir açıklamada, "Dinozor ismi heykelin ölçeğine ve milyonlarca yıl önce dünyaya hükmeden güvercinin atalarına, tıpkı bizim bugün yaptığımız gibi, gönderme yapıyor," dedi. "İsim ayrıca dinozorların yok oluşuna da gönderme yapıyor. Onlar gibi, bir gün biz de artık var olmayacağız, ancak belki de insanlığın bir kalıntısı, güvercinlerin yaptığı gibi, gelecekteki dünyaların karanlık köşelerinde ve boşluklarında yaşamaya devam edecek. Bu heykelin New York sakinleri arasında tuhaf bir çekim, baştan çıkarma ve korku hissi yaratabileceğini düşünüyorum."

guvercin1.png

Amerika'da özellikle New York'a güvercinlerin 17. yüzyılda şehre Avrupalı ​​yerleşimciler tarafından getirildiklerine inanılıyor. Şehrin güvercin nüfusunun, şehirde yaşayan yaklaşık sekiz milyon insana kıyasla yaklaşık dokuz milyon kuşla insan nüfusundan daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

High Line Art'ın yönetmeni ve baş küratörü Cecilia Alemani bir açıklamada, "Iván, tanıdık bir şeyi alıp onu derinlemesine yeniden düşünmemizi sağlama konusunda büyüleyici bir sanatçı yeteneğine sahip," dedi. "High Line Kaidesi için yaptığı heykel, kamusal sanatın devam eden diyaloğuna eleştirel ama komik bir bakış açısı katıyor."