O ülke ilk F-16 savaş uçaklarını aldı, saldırı kapıda

O ülke ilk F-16 savaş uçaklarını aldı, saldırı kapıda
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları hız kesmeden devam ederken Ukrayna Rusya'nın ülkelerini işgali sonrasında ilk kez Amerikan savaş uçağı F-16 sahibi oldu. Şimdi savaşın renginin F-16'ların saldırılarıyla farklı bir boyut alması bekleniyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkenin ilk Amerikan yapımı F-16 savaş uçaklarını teslim aldığını söyledi. Zelenski, iki uçağın da bulunduğu ismi açıklanmayan bir hava üssünde düzenlenen törende konuştu.

Ukrayna lideri, müttefiklerine bir zamanlar sağlamakta çok tereddüt ettikleri şeyler için teşekkür ederek sitemini de dile getirmiş oldu.

uk1.webp

Jetlerin gelişi, büyük ölçüde eski Sovyet dönemi jetlerine dayanan Ukrayna hava kuvvetlerinin kabiliyetlerinin artırılmasında önemli bir dönüm noktasının temsili gibi olduğunu vurgulayan Ukrayna lideri, önümüzdeki aylarda daha fazla F-16'nın beklendiği ve umut edildiği de sözlerine ekledi.

"...AMA UÇAKLARI KULLACAK EĞİTİMLİ PİLOT SAYIMIZ AZ!"

uk2.webp

Zelenski, aldıkları F-16'a ilişkin, Ukrayna'nın henüz hepsini uçuracak yeterli sayıda eğitimli pilota sahip olmadığını itiraf etti ama kaç uçak gönderildiğini söylemedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ağustos 2023'te gönüllü Avrupalı ​​müttefiklere Ukrayna'ya F-16 gönderme yetkisi vermesinden bu yana NATO ülkeleri yaklaşık 65 adet F-16 sözü vermişti.

Bundan sonra Ukrayna'nın Rusya'ya karşı nasıl bir aksiyon alacağı ve F-16'ların nasıl etki yaratacağı merak konusu.