Obama çifti Kamala Harris'i başkan olarak destekliyor

Obama çifti Kamala Harris'i başkan olarak destekliyor
Barack Obama, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Demokrat Parti'nin başkan adayı olarak onayladı ve Harris'i destekleyip desteklemeyeceği konusunda günlerdir süren spekülasyonlara son verdi.

Eski ABD Başkanı Obama ve eski First Lady Michelle Obama, ortak bir açıklama yaparak; Harris'in "bu kritik anın gerektirdiği vizyona, karaktere ve güce" sahip olduğuna inandıklarını söyleyerek Harris'e Trump karşısında desteklerini açıkladılar.


Obama'nın, Başkan Joe Biden'ın geçen Pazar günü yarıştan çekildiğini açıklamasının ardından Harris'in görüştüğü 100'den fazla önde gelen Demokrat arasında olduğu bildirildi. Obama, o dönemde yaptığı açıklamada Biden'ın görevden ayrılmasını övmüş ancak Harris'i desteklememişti ancak Obama çifti cuma günkü açıklamada, Harris'i "desteklemekten daha fazla heyecan duyamayacaklarını" söyleyerek, onu seçmek için "ellerinden gelen her şeyi" yapacaklarına yemin ettiler. Obama çifti Harris'i aday gösterdiği için Biden'ın doğru karar verdiğini dile getirdi.


Obama çifti Harris için, "Kamala Harris'in bu seçimi kazanacak ve Amerikan halkına fayda sağlayacak özelliklere sahip olduğundan şüphemiz yok." dedi.