Obama çiftinden Harris'e destek, "Yuhalamayın, oy verin!"

Obama çiftinden Harris'e destek, "Yuhalamayın, oy verin!"
Obama'lar Harris'in zaferi konusunda iyimser bir tablo çiziyor

Obama ailesi, Kamala Harris'in Beyaz Saray'a adaylığını desteklemek ve Cumhuriyetçi rakipleri Donald Trump'ı eleştirmek için kongredeki konuşmalarını stratejik bir şekilde kullandı.

Michelle Obama, Harris'i destekleyen güçlü bir konuşma yaparak, "Havada harika, büyülü bir şey var... Umudun bulaşıcı gücü" ifadesiyle Harris'in adaylığını övdü. Harris'in hayat hikayesini, Trump'ın "kuşaklararası zenginlik" kavramıyla karşılaştırarak, Harris'in mücadelesinin "Sizin hikayeniz... daha iyi bir yaşam arayan Amerikalıların çoğunun hikayesi" olduğunu vurguladı.

MICHELLE OBAMA'DAN AİLESİNE SALDIRAN TRUMP'A SERT TEPKİ

Michelle Obama ayrıca, Trump'ın kendisine ve eşi Barack Obama'ya yönelik saldırılarına da sert tepki gösterdi. Trump'ın göçmenlerin 'siyahilerin işlerini' ellerinden aldığı iddiasını alaycı bir dille eleştirerek, Trump'ın, kendisinin aday olduğu işin bu 'karanlık işlerden' biri olduğunu fark edip etmediğini sorguladı.

Barack Obama ise kongrede yaptığı konuşmada, Biden ve Harris'in elinde "meşalenin devredildiğini" belirtti ancak Demokratların başkanlık yarışında "zorlu bir mücadeleyle" karşı karşıya olduklarını da ekledi. Amerika'nın Kamala Harris gibi bir başkana hazır olduğunu vurgulayan Obama, Harris'in bu göreve layık olduğunu ve ülkeyi birleştirmek için çalışacağını ifade etti.

Obama, Amerika'nın Donald Trump'la dört yıl daha geçirmeye ihtiyacı olmadığını vurgulayarak, "Bu filmi daha önce gördük ve hepimiz biliyoruz ki devam filmleri genellikle daha kötü olur" dedi. Trump'ı "kendi sorunları hakkında sızlanmayı bırakmayan bir milyarder" olarak tanımlayan Obama, Trump'ın adı anıldığında kalabalığın yuhalaması üzerine, "Yuhalamayın. Oy verin" diyerek izleyicilere çağrıda bulundu.