Ölü Ele Geçirilen Suikastçının Kimliği FBI Tarafından Açıklandı

Ölü Ele Geçirilen Suikastçının Kimliği FBI Tarafından Açıklandı
ABD Başkanı Trump'a yönelik suikast girişimi dünyayı sarstı. Saldırgan, olay yerinde ölü olarak ele geçirildi. FBI, suikastçının kimliğini Thomas Matthew Crooks olarak açıkladı.

ABD eski Başkanı Donald Trump'a yapılan suikast girişiminin faili FBI tarafından 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olarak açıklandı. Saldırı, Trump'ın Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında gerçekleşti. Trump, kulağından hafif yaralandı ancak aldığı tıbbi müdahalenin ardından durumu iyi olduğu bildirildi.

BİDEN TRUMP İLE GÖRÜŞTÜ

tr1.webp

Olayın ardından ABD Başkanı Joe Biden, Trump ile telefon görüşmesi yaparak geçmiş olsun dileklerini iletti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin da saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu. Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılacağını duyurdu.

SALDIRGAN SİLAHLA ÇATIDA GÖRÜNMÜŞ

BBC'de yer alan habere göre Greg Smith adlı katılımcı; saldırganın saldırıdan önce izleyiciler tarafından çatıda görüldüğünü iddia etti. Smith'e göre, saldırgan çatıya sürünerek çıkmış ve silah taşıdığı açıkça görülmüş. Saldırganın çatıda 3-4 dakika boyunca kaldığını ve polisin etrafta dolaştığını belirten Smith, saldırganı polise bildirdiklerini ancak müdahale olmadığını ifade etti.

'BÜYÜK BİR GÜVENLİK HATASI VAR'

trump-1.png

Smith ayrıca, ABD Gizli Servisi'nin miting alanındaki bir ahırdan kendilerini gözlediğini ve çatıyı gösterdiğini belirtti. Ancak çatının eğimi nedeniyle saldırganın görülememiş olabileceğini ve bu durumun büyük bir güvenlik hatası olduğunu vurguladı.